Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Mammoth Storm - Rite Of Ascension


Το 2012 σχηματίστηκαν οι ανερχόμενοι Mammoth Storm, που προέρχονται από την Σουηδία κι απαρτίζονται από τον Daniel στα φωνητικά και στο μπάσο, τον Emil σε όργανο και ντραμς και τον Christer στην κιθάρα. Τούτη η ταλαντούχα μπάντα από την Σκανδιναβία κυκλοφόρησε τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος Γενάρη την δεύτερη δουλειά της με τίτλο Rite Of Ascension, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε από τη σελίδα της στο bandcamp με όποια τιμή εσείς ορίσετε.
 
Το εν λόγω άκουσμα, που έχει την μορφή Ep, αποτελείται από μόλις δυο κομμάτια η συνολική διάρκεια των οποίων αγγίζει τα 25 λεπτά και ξεχωρίζει για την εξαιρετική της παραγωγή, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την βρωμιά στα μουσικά όργανα των Mammoth Storm, ενώ προσφέρει στις συνθέσεις του Rite Of Ascension μια αρκούντως διαυγή και τραχιά υφή, που τις καθιστά εξόχως απολαυστικές και συγχρόνως απογειώνει τον μονολιθικό χαρακτήρα τους.
 
Η κιθάρα υφαίνει θεόρατα κι αργόσυρτα riffs σε αγνό doom μοτίβο, τα οποία διανθίζει με solos και leads, που έχουν κάτι από την βάναυση ομορφιά του funeral ήχου, ενώ το μπάσο ξεχειλίζει fuzz και βοηθά τα μέγιστα την μουσική των Mammoth Storm να αποκτήσει το τερατώδες της εκτόπισμα, το οποίο λαμβάνει απειλητικές διαστάσεις από τα τρομακτικής δυναμικής χτυπήματα των ντραμς κι από τα τραχιά φωνητικά, που ταιριάζουν γάντι στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
Η μουσική των ελπιδοφόρων Mammoth Storm είναι ένα συμπαγές ηχητικό κράμα από ανίερα doom ηχοχρώματα κι έντονες stoner πινελιές, τις όποιες διαπερνά μια σχεδόν ανεπαίσθητη sludge αύρα, που πλαισιώνει υπέροχα τις αχνές drone αναφορές, που σέρνονται αργά στις λασπουριές του Rite Of Ascension, το οποίο φιλοξενεί στην θερμή κι ακάνθινη αγκαλιά του κάμποσες υπέρ του δέοντος heavy μελωδίες, που ευωδιάζουν μελαγχολική doom/death σαπίλα.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται περί μιας πάρα πολλά υποσχόμενης μπάντας, που σε συνέχεια του περσινού της εκπληκτικού demo, κυκλοφορεί μια ακόμη αξιόλογη κυκλοφορία, το φανταστικό Rite Of Ascension, που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία χρειάζεται για να κλέψει τις καρδιές των απανταχού φίλων του doom ήχου, αλλά και για να δώσει στους Mammoth Storm την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά την ανοδική τους πορεία. Kudos.

Mammoth Storm: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου