Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Kin Beneath Chorus - Futuristic.Composed


Το 2007 στην Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν οι ανερχόμενοι Kin Beneath Chorus, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πέρσι μέσω της Spreading Dysphoria Industries την παρθενική full length δουλειά τους Futuristic.Composed, που αποτελείται από 11 κομμάτια διάρκειας 39 λεπτών.
 
Ο εν λόγω δίσκος ξεχωρίζει για την πεντακάθαρη παραγωγή του, που προσδίδει στις συνθέσεις των Kin Beneath Chorus, διαύγεια, όγκο και ατελείωτη δυναμική, ενώ διακρίνεται και για την άκρως επαγγελματική δουλειά τους, τόσο στον τομέα artwork, όσο και σε στίχους και ήχο.  
 
Ο Θάνος βγάζει μπόλικο μίσος και περίσσιο πάθος με τα brutal φωνητικά του, ενώ το δίδυμο στις κιθάρες, ο Γιώργος κι ο Ανέστης, άλλοτε σκαρώνουν ατμοσφαιρικές μελωδίες γεμάτες αρμονία κι άλλοτε εξαπολύουν τραχιά riffs, που θερίζουν τα πάντα στο ορμητικό τους διάβα.
 
Ο Αλέξανδρος γεμίζει τον ήχο του δίσκου με το μεστό του μπάσο, το οποίο συντροφεύει πιστά, τόσο τις εκρηκτικές κιθάρες, όσο και τα ιδιαιτέρως δυναμικά ντραμς, πάνω στα οποία ο Νίκος βγάζει μπόλικα απωθημένα με τα blast beats στα οποία μαεστρικά επιδίδεται συχνά πυκνά.
 
Ο μοντέρνος death κορμός των Kin Beneath Chorus διανθίζεται με μπόλικα ατμοσφαιρικά metal στοιχεία, ενώ οι έντονες hardcore αναφορές τους, πασπαλίζονται με λιγοστά μεν, εξόχως συναρπαστικά δε, progressive ψήγματα, που απογειώνουν το θεριό, Futuristic.Composed.
 
Το 2013 υπήρξε μια εξαιρετική χρονιά για την ακραία ντόπια σκηνή κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα κι από το αψεγάδιαστο Futuristic.Composed των Kin Beneath Chorus, που μαρτυρά συνθετικό οίστρο κι άπλετο μουσικό ταλέντο. Extreme metal λάτρεις, σπεύσατε.

Kin Beneath Chorus: Facebook / Official Website
Spreading Dysphoria Industries: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου