Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Second Trip - A Lot Of People Are Going To Die


Από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης προέρχονται οι Second Trip, που ξεκίνησαν ως σχολική μπάντα το 2004 κι έκτοτε δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται με την μουσική. Τούτο το δυναμικό τρίο, κυκλοφόρησε την παρθενική του δουλειά κάπου προς τα τέλη του περασμένου έτους, η οποία έχει την μορφή Ep και φέρει τον τίτλο: A Lot Of People Are Going To Die.

Η εν λόγω κυκλοφορία, που αποτελείται από 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 26 λεπτών περίπου, ξεχωρίζει για τον ανέμελο retro χαρακτήρα της και διακρίνεται για τις έντονες space πινελιές της, που πλαισιώνουν υπέροχα, τόσο την vintage ραχοκοκαλιά των συνθέσεων της, όσο και τα ανάγλυφα ψυχεδελικά στοιχεία, που απογειώνουν το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Το στιβαρό rythm section κινείται σε κλασικούς hard rock ρυθμούς, καθώς τα ντραμς συμβάλουν δυναμικά με τα δυνατά τους χτυπήματα στη δημιουργία μιας ηχητικής αιχμηρότητας, την οποία και πασπαλίζουν με μπόλικο groove, ενώ το σκανταλιάρικο μπάσο, δεν διστάζει να αναλάβει τα συνθετικά ηνία του Ep, το οποίο διανθίζει με τα παιχνιδιάρικα κι άκρως απολαυστικά solos του.

Τα φωνητικά ταιριάζουν στον παλιακό ήχο του Ep, ο οποίος στηρίζεται κι από μια εξαιρετική παραγωγή, που δίνει σε όλα τα όργανα την απαραίτητη διαύγεια, ενώ η κιθάρα συνεργάζεται εξαίσια με τα πλήκτρα και το όργανο, μαζί με τα οποία δημιουργεί μελωδίες άλλοτε σε stoner ύφος στολισμένο με space ηχοχρώματα κι άλλοτε σε heavy rock ρυθμούς αλλοτινών εποχών.

Παρά τις αρκετές retro επιρροές των Second Trip, ο ήχος τους ξεχειλίζει φρεσκάδα κι ενέργεια, καθώς το εξαίρετο ντεμπούτο τους, που θαρρώ, πως θα τους ανοίξει το δρόμο για περισσότερα πράγματα στον ευρύτερο heavy ήχο, στάζει συνθετική τιμιότητα και μεράκι. Εάν ψάχνετε κάτι νέο, αλλά με οικεία αίσθηση, τότε το A Lot Of People Are Going To Die ενδείκνυται για εσάς.

Second Trip: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου