Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Chant Of The Goddess

 
Κάπου στα μέσα του 2014 σχηματίστηκαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας οι ανερχόμενοι και ταλαντούχοι Chant Of The Goddess, που απαρτίζονται από τον αρχηγό τους Renan Angelo σε κιθάρα και φωνή, τον Sergio Alberti στα ντραμς και τον Allan Neves στο μπάσο, οι οποίοι πρόσφατα και ύστερα από δυο demo κυκλοφορίες έβγαλαν τον πρώτο τους full length δίσκο.
 
Μόλις πέντε μα εξόχως θηριώδη κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 57 λεπτών περιέχει το παρθενικό κι ομώνυμο άλμπουμ από τους φοβερούς και τρομερούς Chant Of The Goddess, οι στίχοι των οποίων εδώ έχουν αύρα βαριάς occult και αχνής horror αισθητικής, ενώ παρόμοια ευωδία φέρει το artwork του δίσκου, που με περίσσιο μεράκι φιλοτέχνησε η Thais Sugahara.
 
Ρωμαλέα και μεστή είναι η παραγωγή στο ντεμπούτο των έξοχων Chant Of The Goddess, μιας και ακροβατεί περίφημα μεταξύ ογκώδους fuzz διαύγειας και heavy βρωμιάς, αναδεικνύοντας έτσι άψογα τόσο τα λυσσαλέα και αργόσυρτα συνάμα stoner στοιχεία, όσο και τα ελαφράς prog αύρας sludge ψήγματα, που σκεπάζουν αρμονικά τον ανίερο και τερατώδη τους doom πυρήνα.
 
Φωνητικά, πότε καθαρά και με ισχνά epic ρινίσματα στην στεντόρεια κι απόμακρη χροιά τους και πότε σχιστής και σχεδόν ανεπαίσθητης brutal υφής και βουτηγμένα στο metal γρέζι και τη rock βραχνάδα πλαισιώνουν υπέροχα τις τραχιές μελωδίες των εξαίρετων Chant Of The Goddess, καθώς και τους μονολιθικής fuzz γοητείας κι άγριας heavy σαγήνης αβυσσαλέους τους ρυθμούς.
 
Βασανιστικής ομορφιάς riffs σκαρώνει συνεχώς η βαριά και ασήκωτη κιθάρα των πάρα πολλά υποσχόμενων Chant Of The Goddess, τα οποία ισορροπούνε τέλεια μεταξύ stoner ανήλιαγης βαρβαρότητας κι ερεβώδους doom αιχμηρότητας, ενώ τα μαγευτικά solos αποπνέουν εθιστικά αρώματα heavy νοσταλγίας και διανθίζουν έτσι με αναιμικές vintage σκιές το τελικό σύνολο.
 
Ντραμς και μπάσο συνθέτουν ένα ιδιαιτέρως στιβαρό και συμπαγές rythm section, που με τον οργανικό του όγκο και το απύθμενο του groove στολίζει φανταστικά με λυρικές sludge πινελιές και αχνά μα συγχρόνως κατακλυσμιαία prog ηχοχρώματα τα κοφτερά stoner ηχοτοπία, που κυκλώνουν απειλητικά το ιδιαιτέρως απολαυστικό doom μοτίβο των Chant Of The Goddess.
 
Πρωτόγονης metal ευωδίας και αρχέγονης heavy αύρας είναι το υπέρβαρο και ποτισμένο με fuzz δηλητήριο rock ύφος των άκρως ελπιδοφόρων Chant Of The Goddess όπως αυτό μας παρουσιάζεται στο πρώτο τους φανταστικό πόνημα, μες από το οποίο πυρακτώνουν χάρη στον συνθετικό οίστρο και το εκτελεστικό τους ταλέντο, την δική τους μοναδική μουσική ταυτότητα.
 
Σκληρά fuzz αγκάθια και σκαιές heavy αιχμές τυλίγουν αρμονικά και αγκαλιάζουν σφιχτά το βάναυσης stoner ομορφιάς περιτύλιγμα, που προστατεύει τον στολισμένο με sludge σταγόνες και prog λεπτομέρειες και δηλητηριώδη rock ανθό των φανταστικών Chant Of The Goddess, οι οποίοι μας ταξιδεύουν σε ανείπωτης και ωμής metal ομορφιάς doom ηχοτοπία. Ωραιότατο.
 
Chant Of The Goddess: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου