Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Deaf Radio - Alarm

 
Φέτος θα συμπληρώσουν πέντε χρονιά ζωής ως μπάντα οι εκ Αθήνας ορμώμενοι Deaf Radio, που σχηματίστηκαν το 2012 κι απαρτίζονται από τους Πάνο Γκλίνο σε κιθάρα/φωνή, Δημήτρη Σακελλαρίου σε κιθάρα/φωνητικά, Αντώνη Μάντακα στο μπάσο και Γιώργο Διαθεσόπουλο στα ντραμς, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες έβγαλαν το παρθενικό τους full length άλμπουμ.
 
Πρόκειται για το χορταστικό Alarm, που περιέχει εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 41 λεπτών, το οποίο διακρίνεται για το εξαιρετικό του artwork και ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη πραγματικά παραγωγή του, η οποία κολακεύει τα κομμάτια των Deaf Radio με την ογκώδη της διαύγεια και καθιστά έτσι σχεδόν εκρηκτικό το ήδη σπιρτόζικο τους βαρύ rock ταμπεραμέντο.
 
Μελωδικά και άκρως παθιασμένα είναι συνάμα τα πάντοτε καθαρά φωνητικά στο Alarm, που ταιριάζουν γάντι στην μυστηριώδη rock ατμόσφαιρα του, χάρη στην εγγενή τους σκοτεινή χροιά και την υφέρπουσα αίσθηση post punk μελαγχολίας, που διακρίνει αυτή και γενικά τον ήχο των Deaf Radio, ο οποίος στηρίζεται εν πολλοίς σε αρκούντως heavy ευωδίας grunge ηχοτοπία.
 
Ρυθμοί και μελωδίες, που ξεχειλίζουν stoner σπιρτάδα και garage τσαγανό, ξεχύνονται συνεχώς από τις κιθάρες των Deaf Radio και δίνουν έτσι τον ιδιαιτέρως απολαυστικό ηχητικό τόνο στο Alarm, τα στιβαρά riffs του οποίου ζέχνουν desert αρώματα κι ευωδιάζουν alternative αλκοόλ, ενώ τα solos και τα leads του, μαρτυρούν την σχεδόν ανεπαίσθητη του heavy rock ψυχεδέλεια.
 
Συμπαγές είναι το μεστό και βαφτισμένο σε δηλητηριώδη fuzz ύδατα μπάσο των έξοχων και άκρως ελπιδοφόρων Deaf Radio στο μαγευτικό κι εξαιρετικά διασκεδαστικό Alarm, τα δυναμικά ντραμς του οποίου, διανθίζουνε τις φλογερές του rock συνθέσεις με περισσή groove ενέργεια και φανερώνουν έτσι τις αχνές blues αποχρώσεις, που σκεπάζουν αρμονικά το grunge του μοτίβο.
 
Κρίνοντας από το έξοχο Alarm και μόνο, πάρα πολλά υποσχόμενοι μοιάζουν οι ανερχόμενοι Deaf Radio, μιας και στο μεθυστικό τους ντεμπούτο μας παρουσιάζουν αμφότερα το συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο, καθώς συνδυάζουν άψογα το rock μεράκι με τα blues στοιχεία τους και πασπαλίζουν συνάμα με heavy αρώματα την δροσερή τους grunge νοσταλγία. Υπέροχο.
 
Deaf Radio: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου