Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

DSW - Tales From The Cosmonaut

 
Στο Λέτσε της Ιταλίας σχηματίστηκαν στα μέσα του 2010 οι άκρως ταλαντούχοι DSW, που απαρτίζονται από τους Wolf Lombardi στη φωνή, Marco Papadia στη κιθάρα, Stefano Butelli στο μπάσο και Marco Mari στα ντραμς, οι οποίοι τούτες τις μέρες κυκλοφορούν από την επίσης ιταλική Acid Cosmonaut Records το νέο τους δίσκο με τίτλο Tales From The Cosmonaut.
 
Περίπου 55 λεπτά διαρκούν συνολικά τα οχτώ κομμάτια του ιδιαιτέρως χορταστικού και άκρως απολαυστικού Tales From The Cosmonaut, ενώ ειδικής μνείας αξίζει τόσο το πολύχρωμο του artwork, που ταιριάζει φανταστικά με την ηχητική και στιχουργική του ατμόσφαιρα, όσο και η αψεγάδιαστη παραγωγή, που με την ογκώδη της διαύγεια κολακεύει τα νέα κομμάτια των DSW.
 
Βραχνά και άκρως παθιασμένα είναι τα γεμάτα αγνό rock γρέζι φωνητικά των DSW στον περί ου ο λόγος δεύτερο full length δίσκο τους, τον οποίο κολακεύουν με την ορμητική τους ερμηνευτική αμεσότητα, ενώ άλλοτε πασπαλίζουν αρμονικά με epic doom ρινίσματα το άκρως διασκεδαστικό Tales From The Cosmonaut και άλλοτε το διανθίζουν με σκαιές και ισχυρές blues πινελιές.
 
Ρωμαλέα και άκρως στιβαρά είναι τα riffs από τη μεστή κιθάρα των DSW, που πλέκει συμπαγείς ρυθμούς, πότε σε κλασσικό stoner ύφος με κολακευτικές για το Tales From The Cosmonaut και την ηχητική του ποικιλία doom αιχμές και πότε υφαίνει μαγευτικά leads κι εθιστικά solos ποτισμένα με αχνά desert αρώματα, μαρτυρώντας έτσι την υφέρπουσα του heavy ψυχεδέλεια.
 
Δυναμικά είναι τα σπιρτόζικα τύμπανα στο Tales From The Cosmonaut, που προσφέρουν σπιρτάδα παραδοσιακής blues υφής με το ηλεκτρισμένο τους groove, ενώ βάθος και όγκο στο τελικό σύνολο χαρίζει το μπάσο των DSW, που συνθέτει ένα μεστό rythm section με τα ντραμς και αναδεικνύουν αμφότερα τα παχύρρευστα doom και prog ψήγματα του stoner ύφους τους.
 
Φυσαρμόνικα και διακριτικά samples προδίδουν υπέροχα τις retro ανησυχίες των DSW και συμβάλουν συνάμα σημαντικά στην ομαλή ροή του Tales From The Cosmonaut, το οποίο μας ταξιδεύει σε φρέσκα και δροσερά stoner ηχοτοπία πασπαλισμένα άλλοτε με blues πυρίτιδα κι άλλοτε με desert λάσπες, που φανερώνουν doom τσαγανό κι άπλετο heavy rock μεράκι. Έξοχο.
 
DSW: Facebook
Acid Cosmonaut Records: Official Blog
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου