Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Kemerov - FMKD

 
Ήτανε το έτος 2013 όταν στις Σέρρες οι Ματθαίος Καραμπάλιος στην φωνή και Γιώργος Τσαπκίνης στην κιθάρα έδωσαν σάρκα και οστά στους ανερχόμενους Kemerov, η σύνθεση των οποίων έλαβε την τελική της μορφή λίγο αργότερα όταν ο Τάσος Διαμαντίδης στα ντραμς κι ο αδερφός του Σπύρος Διαμαντίδης στο μπάσο πλαισίωσαν τους δυο ιδρυτές της μπάντας.
 
Προς τα τέλη του 2016 οι άκρως ταλαντούχοι Kemerov ηχογράφησαν το ντεμπούτο full length άλμπουμ τους με τίτλο, FMKD, που περιέχει 11 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών και το οποίο ξεχωρίζει για το επιεικώς φανταστικό artwork, που με περίσσιο μεράκι φιλοτέχνησε ο Kotsifas Blackbird, αναδεικνύοντας έτσι την αρχέγονη rock και πρωτόγονη του metal δυναμική.
 
Όμως, εκτός φυσικά από τους εξόχως ελπιδοφόρους Kemerov, που εδώ δίνουνε τον καλύτερο τους εαυτό, πάρα πολύ σημαντική συνεισφορά στο παρθενικό πόνημα τους, το οποίο πρόκειται να βγει την έσχατη μέρα του τρέχοντος Γενάρη από την εξαίρετη Vault Relics, έχει κι ο έξοχος Emmanouil Hermano Tselepis, που επιμελήθηκε άψογα την αψεγάδιαστη παραγωγή του FMKD.
 
Μίξη και mastering έχουν συμβάλει σημαντικά στο τελικό μουσικό σύνολο, στο οποίο χάρη και στην εγγενή heavy αγριάδα των εξαίρετων Kemerov, έχουν χαρίσει έξτρα όγκο κι ηχητικό βάθος στα χειμαρρώδη κομμάτια του FMKD, τα οποία μας ταξιδεύουν σε ελώδη death 'n' roll ηχοτοπία μες από punk αρώματος doom ατραπούς και δηλητηριώδους sludge αύρας hardcore μονοπάτια.
 
Ιδιαιτέρως παθιασμένα και βραχνά φωνητικά, που έχουν συχνά πυκνά brutal χροιά, ερμηνεύουν πειστικά τους βιτριολικούς κι εξόχως καυστικούς στίχους του FMKD, οι οποίοι καταπιάνονται με τα κακώς κείμενα τούτης της εποχής, ενώ το μεστό rythm section των έξοχων Kemerov, ποτίζει τον πρώτο τους δίσκο με fuzz όπιο και groove αδρεναλίνη χάρη στο μπάσο και τα ντραμς τους.
 
Βαριά και τραχιά riffs υφαίνει η κοφτερή και χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα των Kemerov, άλλοτε σε αργόσυρτο punk ύφος κι άλλοτε με ισχυρές death metal αιχμές, κι έτσι με μαεστρία χτίζει το υπέρβαρο heavy μοτίβο του τερατώδους εκτοπίσματος FMKD, στο οποίο οι αναιμικές occult αναφορές των δημιουργών του, ταιριάζουν γάντι με την φρέσκια τους rock 'n' roll ιδιοσυγκρασία.
 
Αρμονικά παχύρρευστες metal υφής κι ερεβώδους rock γοητείας μελωδίες συμπλέκονται σε μια εξόχως απολαυστική μάχη με τους death 'n' roll ρυθμούς των Kemerov στο εξαιρετικό FMKD, το οποίο περιέχει και μια διασκευή σε κομμάτι των Sicks Daze, συμβάλλοντας κι αυτή με την σειρά της στην εδραίωση της μοναδικής heavy ταυτότητας τούτης της πολλά υποσχόμενης μπάντας.
 
Στιβαρά heavy αρώματα και συμπαγείς doom πινελιές συγκροτούν εν πολλοίς το death 'n' roll ύφος του υπέροχου FMKD, στο οποίο οι έξοχοι Kemerov ξεδιπλώνουν εντυπωσιακό το rock ταλέντο και το metal μεράκι τους και μας προσφέρουν ένα ιδιαιτέρως διασκεδαστικό άκουσμα, που έχει την δική του προσωπικότητα και το οποίο βρίθει ανόθευτης punk ποιότητας. Θαυμάσιο.
 
Kemerov: Bandcamp / Facebook
Vault Relics: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου