Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Olneya

 
Από την ευρύτερη περιοχή του Ρίμινι της γειτονικής Ιταλίας όπου και σχηματίστηκαν στα τέλη του 2015 προέρχονται οι Olneya, που απαρτίζονται μονάχα από τον αρχηγό και ιδρυτή τους, Maurizio Morea σε κιθάρες, μπάσο και ντραμς, ο οποίος τις έσχατες ημέρες του 2016 έβγαλε το παρθενικό και ομώνυμο άλμπουμ του project του, που έχει την μορφή EP κυκλοφορίας.
 
Μόλις πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών περιέχει το ντεμπούτο EP από τους ταλαντούχους Olneya, η στιβαρή και αποκλειστικά instrumental μουσική των οποίων μας ταξιδεύει μες από παχύρρευστες progressive metal ατραπούς και αχνά doom σοκάκια σε ισχνής desert ευωδίας stoner μονοπάτια και σε ηχοτοπία συμπαγή όπου ανθεί η rock ψυχεδέλεια.
 
Ογκώδης και διαυγής είναι η μεστή παραγωγή του πρώτου πονήματος από τους ελπιδοφόρους Olneya και κολακεύει έτσι τα περιπετειώδη κομμάτια τους, τα οποία διακρίνονται για τα σχεδόν ανεπαίσθητα 70's ηχοχρώματα και τις διακριτικές alternative πινελιές, που πλαισιώνουν αλλά και στολίζουν αρμονικά τα δροσερά τους rock 'n' roll αισθητικής κι ολόφρεσκα grunge ρινίσματα.
 
Διάχυτο είναι στην ολότητα του υποφαινόμενου EP το εγγενές και ταξιδιάρικο jam αίσθημα, που διακρίνει τους Olneya, το οποίο μαρτυρά τον αβυσσαλέο τους heavy ενθουσιασμό και μας παρουσιάζει εκτός από το metal ταλέντο και το rock τους μεράκι τον εκτελεστικό και συνθετικό αυθορμητισμό, που καθιστά εξαιρετικό διασκεδαστικό τούτο το ρωμαλέο stoner άκουσμα.
 
Υπόνοιες drone αμαρτίας εμφανίζονται περιστασιακά στο έξοχο πρώτο δείγμα γραφής των Olneya ενισχύοντας την ηχητική ποικιλία του και συνοδεύοντας άψογα τα βαριά doom ψήγματα και τα σκληρά progressive στοιχεία του, που χάρη στο πολυσχιδές ταλέντο του πολυπράγμων δημιουργού του, ποτίζει την desert αύρας alternative ψυχεδέλεια του με stoner όπιο. Τίμιο.
 
Olneya: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου