Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Ols

 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα πήρε σάρκα και οστά το 2015 στην Πολωνία από την Anna, η οποία είναι και το μοναδικό μέλος των περί ου ο λόγος Ols, που έβγαλαν προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς την παρθενική τους και ομώνυμη δουλειά, που έχει full length μορφή.
 
Σαράντα λεπτά διαρκούν συνολικά τα 8 κομμάτια, που περιέχει το ντεμπούτο των Ols, δύο εκ των οποίων αποτελούν διασκευές σε συνθέσεις των Agalloch και Katatonia, ενώ ειδικής μνείας αξίζει το artwork του, που ταιριάζει γάντι με τον ευαίσθητο ήχο και τους βουκολικούς του στίχους.
 
Φλογέρα, φλάουτο, κρουστά, κιθάρα και πλήκτρα είναι τα μουσικά όργανα, που συνοδεύουν την κινητήριο δύναμη των Ols, που είναι φυσικά τα μαγευτικά φωνητικά τους, όλα εκ των οποίων με περίσσιο μεράκι κι απύθμενη μαεστρία χειρίζεται η πολυτάλαντη και πολυσχιδής τους αρχηγός.
 
Κάποια σκόρπια alternative υφής pop και rock ψήγματα σαν λάσπη κόλλησαν αρμονικά στον σκοτεινό κι αέρινο συνάμα ambient χαρακτήρα των Ols, η ερεβώδης κι ουράνια neofolk ευωδία των οποίων, αναδεικνύεται φανταστικά από την σχεδόν ανεπαίσθητη τους black αστερόσκονη.
 
Πολλές είναι οι στρώσεις των φωνητικών σε τούτο το υπέροχο άκουσμα και αρκετές φορές θυμίζουν ορθόδοξης εκκλησίας ψαλμωδίες, ενώ τα λοιπά όργανα λειτουργούν συνοδευτικά πάντοτε σε αυτά χαρίζοντας αχνές πινελιές τελετουργίας στο τελικό μουσικό σύνολο των Ols.
 
Δεν είναι ιδιαιτέρως λειτουργικά τα λόγια σε τούτη την περίπτωση, μιας και το πάντρεμα έντονων ambient στοιχείων με ισχυρά neofolk ηχοχρώματα σε μια αιθέρια λίμνη alternative ατμόσφαιρας, στην οποία επιπλέουν οι Ols, κόβει την ανάσα με την απαράμιλλη του ομορφιά. Φανταστικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου