Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Kaasibal - The Void Nightmare

 
Πριν από έναν χρόνο σχηματίστηκαν στο Μεξικό οι ανερχόμενοι Kaasibal, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη συνολικά δουλειά τους και πρώτη με full length μορφή υπό τον τίτλο The Void Nightmare, η οποία περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 43 λεπτών.
 
Ιδιαιτέρως δυναμική και αρκούντως διαυγής είναι η μεστή παραγωγή του εξόχως χορταστικού The Void Nightmare, που μαρτυρά την αγάπη των ταλαντούχων Kaasibal για το fuzz κι άκρως σκοτεινό είναι το φέρον occult πινελιές artwork του, που ταιριάζει γάντι στον σκιερό του ήχο.
 
Στίχοι με αχνές horror αποχρώσεις ενισχύουν σημαντικά το occult rock στοιχείο των Kaasibal, τα φωνητικά των οποίων διακρίνονται για το αχνό τους γρέζι κι ενισχύουν έτσι με το βραχνό τους πάθος τα επικά και παλαιάς κοπής doom στοιχεία του απολαυστικού The Void Nightmare.
 
Ογκώδες και άκρως σκανδαλιάρικο είναι το μπάσο των Kaasibal κι εξαιρετικά ρωμαλέα τα ντραμς τους, τα οποία προσφέρουν απλόχερα με περισσή μαεστρία γενναίες ποσότητες groove ενέργειας στο The Void Nightmare, αναδεικνύοντας έξοχα τα ισχνά του sludge ψήγματα.
 
Χειμαρρώδη κι αρκούντως μελωδικά είναι συνάμα τα riffs από την ατίθαση κιθάρα στο εξαίρετο The Void Nightmare, τα οποία μας ταξιδεύουν σε πολύχρωμα doom rock ηχοτοπία μες από την εγγενή και τραχιά stoner ιδιοσυγκρασία των Kaasibal, την οποία με δεξιοτεχνία μαρτυρούν.
 
Ηλεκτρισμένος λυρισμός διαπερνά τα μεθυστικά leads και τα δηλητηριώδη solos του εξόχως διασκεδαστικού The Void Nightmare, ενώ ειδικής μνείας αξίζουν θαρρώ και τα διακριτικά μα εξόχως σημαντικά για την ροή του samples, που έξυπνα τοποθετήθηκαν από τους Kaasibal.
 
Ζοφερής ομορφιάς occult rock ηχοχρώματα κι έντονες αβυσσαλέας sludge γοητείας doom metal πινελιές συνθέτουν εν πολλοίς το fuzz σκηνικό του The Void Nightmare, πάνω στο οποίο οι Kaasibal με περίσσιο heavy μεράκι ξεδιπλώνουν αψεγάδιαστα το έμφυτο τους stoner ταλέντο.
 
Ερεβώδεις και σχεδόν ανεπαίσθητες συνάμα sludge σκιές καλύπτουν σαν άλλο πέπλο τα occult ευωδίας stoner αρώματα των Kaasibal και αχνά σχεδόν διάφανα horror αισθητικής στολίδια κοσμούν υπέροχα το fuzz υφής doom ταμπεραμέντο του έξοχου The Void Nightmare. Τίμιο.
 
Kaasibal: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου