Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Lizzard Wizzard - Total War Power Bastard

 
Από το Brisbane της Αυστραλίας όπου και στις αρχές του 2013 σχηματίστηκαν από τους Stef Roselli στο μπάσο, Luke Osborne στα ντραμς, Nick Mckeon και Michael Clarke σε φωνητικά και κιθάρες προέρχονται οι έξοχοι Lizzard Wizzard, που στην αυγή του 2017 κυκλοφόρησαν τη νέα και δεύτερη ως τώρα full length δουλειά τους υπό τον τίτλο, Total War Power Bastard.
 
Ηλεκτρισμένα και σκεπασμένα με πελώρια πέπλα heavy παραμόρφωσης είναι και τα εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας 57 λεπτών του άκρως χορταστικού Total War Power Bastard, το οποίο χρωστά στην αψεγάδιαστη παραγωγή του, που ακροβατεί μεταξύ fuzz βρωμιάς και heavy διαύγειας, τη βαριά και ογκώδη ευωδία του πάντοτε αγριεμένου ήχου των Lizzard Wizzard.
 
Ισχνά ψήγματα αιθέριας κι απαλής drone ιδιοσυγκρασίας πλαισιώνουν σωστά τον ατμοσφαιρικό sludge καμβά, πάνω στον οποίοι οι ανερχόμενοι Lizzard Wizzard ζωγραφίζουν metal ηχοτοπία τραχιάς doom υφής και σκαρώνουν αβυσσαλέα stoner ηχοχρώματα ενισχύοντας την ποικιλία του Total War Power Bastard και αναδεικνύοντας την υφέρπουσα του heavy ψυχεδέλεια.
 
Πελώρια και αργόσυρτα είναι κυρίως τα ελώδη riffs από τις τερατώδους ομορφιάς κιθάρες των ταλαντούχων Lizzard Wizzard, οι οποίες υφαίνουν λυσσαλέα μονότονους ρυθμούς και οπιούχες heavy μελωδίες, καθιστώντας σε συνδυασμό με τα βαφτισμένα σε δηλητηριώδες blues ύδατα ιδιαιτέρως αιχμηρό το Total War Power Bastard και τις διαβολικά όμορφες του συνθέσεις.
 
Συμπαγές είναι το μεστό rythm section στο εξόχως διασκεδαστικό Total War Power Bastard, στο οποίο συνυπάρχει αρμονικά με τα πνιχτά και μανιασμένα brutal ξεσπάσματα της φωνής, ενώ τα ρωμαλέα τύμπανα των Lizzard Wizzard πασπαλίζουν αρμονικά με groove πυρίτιδα το νέο τους δίσκο, την ίδια στιγμή που το μπάσο τους αναδύεται μες από πυκνές fuzz φλόγες.
 
Κοφτερά drone ρινίσματα και διάφανες blues σταλαγματιές διανθίζουν υπέροχα τον ακραίο και γαλήνιο συνάμα sludge πυρήνα του Total War Power Bastard, που χάρη στο συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των Lizzard Wizzard πλαισιώνονται φανταστικά με doom στολίδια και μαστουρωμένα stoner φτιασίδια χαρίζοντας μας ένα ταξίδι στα βάθη της heavy ανομίας. Έξοχο.
 
Lizzard Wizzard: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου