Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Double Horse

 
Μια νεότευκτη μπάντα από την Βαλένθια της Ισπανίας, που έχει δεν έχει ακόμη συμπληρώσει έναν ολόκληρο χρόνο ύπαρξης, κυκλοφόρησε τούτες τις μέρες το παρθενικό και ομώνυμο demo μορφής πόνημα της κι ο λόγος είναι για την μουσική παρέα του Guille σε φωνή και ντραμς, του Pablo στην κιθάρα και του Pablosky στο μπάσο, η οποία φέρει το έξοχο όνομα Double Horse.
 
Πέντε μόλις κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών περιέχει το εν λόγω demo, που πλαισιώνεται από ένα ιδιαιτέρως ταιριαστό με την σκοτεινή του heavy ατμόσφαιρα artwork, το οποίο κολακεύει τόσο τη μουσική, όσο και τους occult αύρας στίχους των Double Horse, η lo-fi αισθητικής παραγωγή στο ντεμπούτο των οποίων, αναδεικνύει την ερεβώδη τους doom γοητεία.
 
Λυρικές μελωδίες σε παραδοσιακό doom metal ύφος και στιβαρούς ρυθμούς με stoner μπρίο σκαρώνει συνεχώς η κιθάρα των Double Horse, η οποία διανθίζει το πρώτο τους πόνημα με μαγευτικά leads και μεθυστικά solos βαφτισμένα σε οπιούχα heavy psych ύδατα και του χαρίζει συνάμα την δική του μοναδική ταυτότητα χάρη στα ρωμαλέας space αύρας και στιβαρά της riffs.
 
Φωνητικά βαθιά στη μίξη κι απόκοσμα μα πάντα καθαρής χροιάς συμβάλουν άλλοτε στη σχεδόν τελετουργική metal ευωδία του περί ου ο λόγος άκρως χορταστικού demo και άλλοτε σημαντικά συμβάλουν στην ηχητική του ποικιλία με την αχνή τους epic χροιά, η οποία σε συνδυασμό με τις έντονες fuzz ανησυχίες των Double Horse κολακεύουν έξοχα την σκαιή τους heavy ψυχεδέλεια.
 
Συμπαγές κι ελαφρώς παραμορφωμένο είναι το μεστό μπάσο των Double Horse, που μαρτυρά την οργανική μορφή της πρώτης τους δουλειάς κι άκρως δυναμικά τα τύμπανα τους, τα οποία με περισσή μαεστρία και σπιρτόζικο heavy τσαγανό κρατούν αρμονικά τα παχύρρευστα μπόσικα του, πασπαλίζοντας παράλληλα το τελικό metal σύνολο με groove ενέργεια σκαιής doom αύρας.
 
Τραχιά space rock ρινίσματα υποβόσκουν στωικά και πλαισιώνουν έξοχα το ισχνό heavy psych μοτίβο των άκρως ελπιδοφόρων και πάρα πολλά υποσχόμενων Double Horse και πυκνή σκόνη stoner πυρίτιδας καλύπτει την εύφλεκτη και αρχέγονη metal ιδιοσυγκρασία τους αναδεικνύοντας έτσι φανταστικά το παραδοσιακής και συνάμα πρωτόγονης doom αύρας ύφος τους. Θαυμάσιο.
 
Double Horse: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου