Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

1000mods - Super Van Vacation


Οι 1000mods, βρίσκονται ανάμεσα μας από το 2005 ενώ, όπως προδίδει και το όνομα τους, προέρχονται από το χωριό Χιλιομόδι της Κορίνθου. Οι νεαροί συμπατριώτες μας, τράβηξαν τα βλέμματα του heavy χώρου -εγχώριου και μη, επάνω τους, το 2007, όταν και κυκλοφόρησαν το πρώτο -και αυτοχρηματοδοτούμενο, Ep τους, με τίτλο Blank Reality. Οι συναυλίες που ακολούθησαν -μερικές από αυτές, παρέα με μεγαθήρια του χώρου, κατέδειξαν ότι τα παιδιά έχουν ταλέντο, αλλά και όρεξη για σπουδαία πράγματα. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησαν το δεύτερο -και επτάιντσο, Ep τους, ονόματι: Liquid Sleep, το οποίο, απλά ενίσχυσε την ήδη έντονη επιθυμία του κοινού για μια ολοκληρωμένη δουλειά από την μπάντα..

..Αυτή τελικά κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, υπό τον τίτλο: Super Van Vacation. Ο ντεμπούτο δίσκος της μπάντας αποτελείται από 10 τραγούδια και διαρκεί περίπου 65 λεπτά ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως το εξαιρετικό του artwork φιλοτέχνησε η φημισμένη ομάδα Malleus, που έχει την έδρα της στην γειτονική μας Ιταλία. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε ως επί το πλείστον live και έλαβε χώρα στα home studio της μπάντας ενώ, η παραγωγή του άλμπουμ είναι εξαιρετική, κι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του εξαιρετικού εξοπλισμού, που το συγκρότημα χρησιμοποίησε, αλλά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον γνωστό και άκρως επιτυχημένο μουσικό παραγωγό, Billy Anderson, το βιογραφικό του οποίου τρομάζει..

..Όπως τρομάζει και η πρόοδος που η μπάντα έχει σημειώσει σε όλα τα επίπεδα. Το δέσιμο τους πλέον είναι παροιμιώδες, η μουσική τους ικανότητα αδιαμφισβήτητη ενώ, η δουλειά που έχει γίνει στον συνθετικό τομέα, αξίζει συγχαρητηρίων. Η μπάντα μας προσφέρει stoner rock εξαιρετικής ποιότητας, καθώς καταφέρνει να συνδυάσει άριστα όλες τις επιρροές της. Τα blues σημεία συνδυάζονται άψογα με την ψυχεδέλεια ενώ, ο αυτοσχεδιασμός δεν αφαιρεί τίποτα από τον straight forward χαρακτήρα των κομματιών, η αύρα των οποίων, φέρνει στο νου desert ηχοτοπία. Όπως ίσως μαντεύετε, η απόδοση των παλικαριών είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλή καθώς, τα riffs που οι κιθάρες παράγουν είναι υποδειγματικά για το είδος, οι μπασογραμμές είναι ικανές να προκαλέσουν σεισμό στο νευρικό σας σύστημα ενώ, τα φωνητικά έχουν βελτιωθεί κατά πολύ σε σχέση με τις πρότερες κυκλοφορίες της μπάντας. Όσο για τα ντραμς, το μόνο που μπορώ να πω σχετικά, είναι πως αν το παίξιμο τους ή ο ήχος τους ήταν διαφορετικά, ο δίσκος ίσως να μην ήταν τόσο καλός όσο τελικά είναι..

..Και η αλήθεια είναι πως το Super Van Vacation, είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός δίσκος, που περιέχει fuzzαριστές κιθάρες και grooves, που είναι ικανά να ταρακουνήσουν ολόκληρες οροσειρές ενώ,  η μεγάλη διάρκεια του, αν και ίσως τρομάξει μερικούς, σας διαβεβαιώ πως δεν θα σας κουράσει ούτε στιγμή, μιας και οι ιδέες που περιέχει, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, φανταστικές. Και πως να μην ήταν, αφού οι 1000mods έδωσαν έμφαση ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια του ντεμπούτου full length τους, κι αυτό αν μη τι άλλο, φανερώνει μεράκι. Κι ως γνωστόν, όπου το μεράκι περισσεύει, η ποιότητα ξεχειλίζει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου