Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Black Cobra - Invernal


Το 2001 δημιουργήθηκαν οι Αμερικάνοι Black Cobra, που αποτελούνται από τους Rafa Martinez -πρώην ντράμερ των Acid King, και Jason Landrian -πρώην κιθαρίστας των Cavity. Οι δυο τους, στα δέκα έως τώρα χρόνια της κοινής τους πορείας, έχουν κυκλοφορήσει μόνο εξαιρετικές δουλειές -όλες με βάση το sludge, αλλά πάντα με στοιχεία από άλλα ιδιώματα, ενώ, έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον σεβασμό όλων για τις live εμφανίσεις τους, οι οποίες μπορεί να χαρακτηριστούν μόνο ως ισοπεδωτικές.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ο τέταρτος full length δίσκος της μπάντας και δεύτερος για λογαριασμό της Southern Lord Recordings, ο οποίος τιτλοφορείται Invernal και διαρκεί περίπου 39 λεπτά ενώ, περιέχει 8 τραγούδια. Την παραγωγή του δίσκου έχει επιμεληθεί ο πολυπράγμων και πολυτάλαντος, Kurt Balou -κιθαρίστας των Converge μεταξύ άλλων, ο οποίος κατάφερε να δώσει μια έξτρα δυναμική στις ήδη δυνατές συνθέσεις του άλμπουμ. Το εξώφυλλο, αλλά και το όλο artwork του δίσκου είναι απολύτως ταιριαστά με το μουσικό του περιεχόμενο, αλλά και με τη στιχουργική θεματολογία του. Η οποία, είναι εμφανώς εμπνευσμένη από το έργο του Ιρλανδού εξερευνητή, Ernest Shackleton, και μας περιγράφει -με γλαφυρό τρόπο, την ζωή στην δύσβατη και παγωμένη, Ανταρκτική, μετά από έναν πυρηνικό όλεθρο.

Η μπάντα σε αυτόν τον δίσκο, εμφανίζεται βελτιωμένη στο συνθετικό κομμάτι -κι όχι μόνο, καθώς, τα τραγούδια που το νέο τους πόνημα περιέχει, είναι περισσότερο πολύπλοκα από ποτέ, χωρίς όμως να χάνουν σε αμεσότητα. Οι ταχύτητες είναι τόσο ανεβασμένες, που σε στιγμές αναρωτιέσαι αν το γύρισαν στο thrash, παρά ταύτα, τα riffs παραμένουν βαριά κι ασήκωτα ενώ, σε στιγμές, η τεχνοτροπία στις κιθάρες φαίνεται να πατά πάνω σε death metal φόρμες. Όσον αφορά τα ντραμς, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, είναι πως τα χτυπήματα τους, χαρακτηρίζονται από εξωφρενική σφοδρότητα. Λες και κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων, αντί για ράβδους -γνωστές και ως μπαγκέτες, χρησιμοποιήθηκαν βαριοπούλες. Όχι, δεν υπερβάλω. Τέλος, τα φωνητικά, έχουν καθαρίσει λίγο, αλλά δεν έχασαν σε εκφραστικότητα.

Το Invernal, είναι ένας εξαιρετικά δυνατός δίσκος, το μουσικό περιεχόμενο του οποίου, θα ικανοποιήσει απόλυτα τους φανς της μπάντας, αλλά και τους φίλους της ακραίας μουσικής γενικότερα, αφού η κατακλυσμιαία ηχητική επίθεση που οι Black Cobra, εξαπολύουν, είναι ικανή να συντρίψει το κάθε τι που θα βρεθεί στο διάβα της. Η ορμητικότητα της μουσικής σε τούτο το άλμπουμ είναι τόσο ισχυρή, που μετά το πέρας της ακρόασης του, αισθάνεσαι λες και μόλις βγήκες από τον πλέον βίαιο καυγά. Όπως καταλαβένετε, τα παλικάρια, δεν αστειεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου