Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Bell Witch - Bell Witch Demo 2011


Οι Bell Witch, που προέρχονται από το Seattle της Washington των Η.Π.Α., είναι μια νεοσύστατη μπάντα, που αποτελείται από δυο μόλις άτομα: τον Dylan Desmond σε μπάσο και φωνητικά και τον Adrian Guerra σε ντραμς και φωνητικά. Οι δυο τους συνυπήρξαν σε άλλες μπάντες παλαιότερα, αλλά πριν από λίγους μήνες αποφάσισαν να συνεργαστούν εκ νέου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η δημιουργία μιας -εξαιρετικά ελπιδοφόρας, μπάντας, αλλά και η ηχογράφηση ενός πολύ καλού demo -που φέρει το όνομα της μπάντας, το οποίο όνομα, είναι εμπνευσμένο από έναν ιδιαίτερα δημοφιλή θρύλο της Αμερικάνικης λαογραφίας.

Λίγους μήνες μετά την δημιουργία τους και έχοντας ήδη στην πλάτη τους ένα σεβαστό αριθμό live εμφανίσεων, η μπάντα επισκέφθηκε τα Airport Grocery Studios, που βρίσκονται στην γενέτειρα τους, όπου ηχογράφησε το παρθενικό της demo -με την βοήθεια του καλού τους φίλου, Brandon Fitzsimons. Το demo αποτελείται από τέσσερα κομμάτια και διαρκεί περίπου 38 λεπτά ενώ, ειδικής μνείας αξίζει το υπέροχο artwork του. Η μουσική που περιέχει περιγράφεται από την μπάντα ως κάτι ανάμεσα σε sludge και doom, αλλά έχω την εντύπωση πως η ταμπέλα funeral doom, είναι η ιδανικότερη για την μουσική τους.

Οι συνθέσεις που περιέχονται στο demo -το οποίο η μπάντα προσφέρει δωρεάν για download, είναι ζοφερές, heavy και φυσικά, βασανιστικά αργόσυρτες, αλλά συγχρόνως ευάκουστες ενώ, πρέπει να αναφέρω ότι ξεχώρισα τα φωνητικά, τα οποία και μοιράζονται ανάμεσα σε στρυφνά ουρλιαχτά και αλλόκοτες -αλά ψαλμωδίες, φωνές. Η χρήση τους είναι πραγματικά έξυπνη και ευεργετική για τις συνθέσεις. Οι Bell Witch, δείχνουν να έχουν όλα τα φόντα για να καθιερωθούν στον χώρο -κάτι το οποίο εύχομαι και ελπίζω να πετύχουν. Το ομώνυμο ντεμπούτο demo τους, είναι σίγουρα άξιο προσοχής από τους fan τους είδους -κι όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου