Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Elder - Dead Roots Stirring


Το Dead Roots Stirring είναι ο δεύτερος full length δίσκος από τους δημιουργημένους το 2006 στην Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. Elder. Η μπάντα αυτή, αποτελείται από τρία άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία, όταν πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ τους, δεν ήταν στην κατάλληλη -για τον νόμο, ηλικία, να καταναλώσουν αλκοόλ. Κοινώς, ήταν κάτω από 18 ετών έκαστος. Κι όμως, αυτά τα σχολιαρόπαιδα, κατάφεραν να σπείρουν τον πανικό στους doom κύκλους με το εξαιρετικά heavy ντεμπούτο τους, το οποίο -δικαίως, αποθεώθηκε τόσο από τους οπαδούς του ιδιώματος, όσο και από τον μουσικό τύπο.

Τρία χρονιά μετά, τα αμούστακα παλικαράκια, έγιναν άντρες, ωρίμασαν -τόσο ως άνθρωποι, όσο κι ως μουσικοί. Το stoner/doom ολοκαύτωμα του ντεμπούτου δίσκου, έχει εξελιχθεί σε ένα σαγηνευτικό υβρίδιο stoner/doom ψυχεδέλειας στον δεύτερο δίσκο τους, ο οποίος παρουσιάζει σημάδια σαφέστατης βελτίωσης σε όλους τους τομείς, μα κυρίως, στο συνθετικό κομμάτι. Οι συνθέσεις, έχουν γίνει περισσότερο πολύπλοκες, οι διάρκειες τους έχουν μεγαλώσει, κι όλα αυτά, χωρίς να χάνουν σε αμεσότητα, ενώ, η μεθυστική vintage αύρα που η μουσική αυτού του δίσκου αποπνέει, μοιάζει -και είναι, ανεπιτήδευτη. Τα 5 κομμάτια -συνολικής διάρκειας 52 λεπτών, που περιέχει ο δίσκος, σε παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο έντονες στιγμές, όπου η αίσθηση της περιπέτειας που διαπερνά κάθε σου κύτταρο, αντί να υποχωρεί όσο ο δίσκος κυλάει, συνεχώς εντείνεται, κι αυτό, μάλλον οφείλεται στην εξαιρετική ροή του άλμπουμ, αλλά και στις -άρτια εκτελεσμένες, μουσικές ιδέες που περιέχει.

Τα τερατώδη riffs της κιθάρας, αποτελούν το καύσιμο για τούτο το μουσικό διαστημόπλοιο ενώ, οι μελωδίες που η ίδια παράγει, αποτελούν το καλύτερο λιπαντικό για τον κινητήρα του. Τα ντραμς, όπως το καρμπιρατέρ με τις λειτουργίες μίξης και εξαέρωσης, οδηγεί στην ανάφλεξη των καυσίμων, έτσι κι αυτά, απογειώνουν το φανταστικό ηχητικό μας όχημα ενώ, το μπάσο, δίνει την απαραίτητη ώθηση με τα απίστευτα groovy περάσματα του στο μεταφορικό μας μέσο, το οποίο, τίθεται σε διαγαλαξιακή τροχιά από τα ελάχιστα -σε ποσότητα και μόνο, πλήκτρα του δίσκου, τα οποία, καλύπτουν με ένα κοσμικό πέπλο, τις κραυγές ευδαιμονίας του σαλεμένου πληρώματος. Η πολύχρωμη heavy άτρακτος που μας φιλοξενεί, πλημμυρισμένη με spacy doom μελωδίες, ελίσσεται ανάμεσα στους αλλόκοτους πλανήτες του αχαλίνωτου μουσικού σύμπαντος και χάνεται για πάντα, στα βάθη του ουράνιου βυθού. Όπως υποψιάζεστε, οι Elder, με τον δίσκο, Dead Roots Stirring -ο οποίος κυκλοφορεί μέσω της MeteorCity, καταρρίπτουν τις όποιες αμφιβολίες για τις μουσικές τους ικανότητες, με εκκωφαντικό και άκρως πειστικό τρόπο.


2 σχόλια: