Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Castle - In Witch Order


Οι καλιφορνέζοι, Castle, δημιουργήθηκαν το 2007 στο San Francisco και αποτελούνται από τρία άτομα. Τον ιδρυτή, συνθέτη, και κιθαρίστα της μπάντας, Mat Davis, ο οποίος βοηθάει και στα φωνητικά την τραγουδίστρια, Elizabeth Blackwell, η οποία έχει αναλάβει και το μπάσο, ενώ, στο drum kit κάθεται ο Al McCartney. Ίσως τα ονόματα τους να μην σας λένε και πολλά, αλλά όλοι τους έχουν γεμάτο παρελθόν στην underground σκηνή της αμερικάνικης σκληρής μουσικής. Εδώ, κινούνται στον χώρο του Heavy/Doom Metal, αλλά δανείζονται στοιχεία κι από άλλα ιδιώματα. Πριν λίγες μέρες, στις αρχές του τρέχοντος μηνός, κυκλοφόρησαν -μέσω της γερμανικής εταιρίας Van Records, το ντεμπούτο τους με τίτλο: In Witch Order. Αυτό, περιέχει 11 κομμάτια και η διάρκεια του αγγίζει τα 45 λεπτά.

Η παραγωγή του δίσκου είναι καλή για τη μουσική που η μπάντα επέλεξε να παίξει, διότι δεν είναι ούτε γυαλισμένη αλλά ούτε και βρώμικη. Μάλλον πέτυχαν τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ των δύο κι αυτό σίγουρα λειτουργεί προς όφελός τους. Η φωνή της κοπέλας είναι τέτοια, που της επιτρέπει να ακούγεται sexy, χωρίς όμως εκείνη να προσπαθήσει να ακουστεί έτσι, κάτι που είναι αξιοσημείωτο, ενώ, η δουλειά που κάνει στο μπάσο είναι απολύτως ικανοποιητική. Ο ηγέτης της μπάντας, παίζει πότε αργόσυρτα heavy riffs και πότε γρήγορα και κοφτά, που όμοιά τους συναντάμε κυρίως σε μοντέρνες metal κυκλοφορίες, για να μην πω ότι πλησιάζουν και τα όρια του thrash σε στιγμές -πολύ σημαντικό στοιχείο αυτό, καθώς κάνει τον δίσκο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους φαν της doom, αλλά και για τη πλειοψηφία του metal-ικού κοινού. Η βοήθεια που προσφέρει στα φωνητικά μόνο πολύτιμη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς εμπλουτίζει τα κομμάτια με τον καλύτερο τρόπο προσθέτοντας σε αυτά, μια occult πινελιά. Μια occult αύρα, η παρουσία της οποίας είναι έντονη και στο στιχουργικό κομμάτι, αφού κύρια επιρροή για τη μπάντα στον εν λόγω τομέα, αποτέλεσαν τα έργα των -ιδιαιτέρως, γνωστών ποιητών και εικαστικών William Blake και Charles Baudelaire. Άξια επαίνων είναι και η απόδοση του ντράμερ. Ο οποίος, δείχνει να το κατέχει άριστα το άθλημα, καθώς, τα χτυπήματά του είναι καταιγηστικά, αλλά νομίζω, πως αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά, είναι η ακρίβεια με την οποία τα επιχειρεί. Ακρίβεια, που όμοια της, θαρρώ πως συναντάμε μόνο σε Ελβετικής κατασκευής ρολόγια.

Εν κατακλείδι, οι Castle, ζωσμένοι με το In Witch Order έκαναν δυναμικό μπάσιμο στην αρένα της σκληρής μουσικής και σαν άλλοι καμικάζι, είναι αποφασισμένοι να μας πάρουν τα μυαλά με το ντεμπούτο-δυναμίτη που κυκλοφόρησαν να μην βγαίνει στιγμή απ' το repeat. Δικαίως βέβαια, γιατί όσο περίεργο κι αν σας φανεί αυτό, ο συγκεκριμένος δίσκος δεν περιέχει ούτε ένα filler, καθώς, όλα τα κομμάτια έχουν σοβαρό λόγο ύπαρξης κι αυτό σίγουρα βοηθάει στο να αγγίζει το Άριστα ο δίσκος. Έχω την εντύπωση, ότι πολλά απ' τα μεγαθήρια του παρελθόντος που κυκλοφορούν ή σκέφτονται να κυκλοφορήσουν δίσκο αυτήν την χρονιά, ακούγοντας αυτό το άλμπουμ, κατά πάσα πιθανότητα θα αναθεωρήσουν και θα αναβάλλουν -αν όχι ματαιώσουν, τα όποια σχέδιά τους. Και ορθώς θα πράξουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου