Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Wizard Smoke - The Speed Of Smoke




Οι Αμερικάνοι και δημιουργημένοι το 2008 στην Ατλάντα, Wizard Smoke, κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες το δεύτερο full length δίσκο τους, με τίτλο The Speed Of Smoke. Η μπάντα αποτελείται από 5 άτομα, έναν στον μπάσο, έναν στη φωνή, έναν στα ντραμς και δύο στις κιθάρες. Κατατάσσονται στον χώρο του sludge, όμως, ρίχνουν ματιές γεμάτες νόημα στο doom αλλά και στο stoner, ενώ, το groove που ακούμε στη μουσική τους είναι, τουλάχιστον, υπερπωρωτικό. Ο δεύτερος δίσκος τους, όπως και το προ διετίας ντεμπούτο τους, κυκλοφόρησε χωρίς την εμπλοκή κάποιας δισκογραφικής εταιρίας, αυτοχρηματοδοτούμενα αλλά κι ανεξάρτητα. Πράγμα, που εκτός όλων των άλλων, σημαίνει πως μπορείτε να το προμηθευτείτε γρήγορα, άκοπα, ελεύθερα, αλλά κυρίως, απολύτως νόμιμα, από το official site του συγκροτήματος, στο οποίο και θα μεταφερθείτε, εάν κάνετε ένα κλικ, εδώ.

Με 6 κομμάτια και συνολική διάρκεια 45 λεπτών, το The Speed Of Smoke, είναι ένα γεμάτο από καλές ιδέες, περιπετειώδες άλμπουμ. Η διάρκεια των κομματιών, είναι λίγο πάνω απ' τον μέσο όρο της μεταλλικής μουσικής, αλλά κοντά σε αυτόν της doom σκηνής. Σε τούτο το δίσκο όμως, η μπάντα δεν αναλώνεται σε ένα μεγαλειώδες, κεντρικό riff,για να χτίσει πάνω του όλο το άλμπουμ -όπως συνηθίζετε στις doom κυκλοφορίες, αλλά, οι κιθάρες παράγουν πολλά, δυνατά και τεράστια riffs που τα συμπληρώνουν άριστα σε σημεία, η μελωδική ακουστική κιθάρα αλλά και τα πλήκτρα που ακούγονται διάσπαρτα σε κάποια σημεία της νέας αυτής κυκλοφορίας. Το μπάσο, δεν έχει ρόλο κομπάρσου εδώ, καθώς, αρκετές είναι οι φορές που δίνει έναυσμα για ύπουλες ρυθμικές επιθέσεις ενώ, τα ντραμς κρατούν το ρυθμό σωστά και εντυπωσιάζουν με τα γυρίσματα που κάνουν σε κάποιες στιγμές του δίσκου. Όσο για τα φωνητικά, είναι άκρως ταιριαστά με την μουσική της μπάντας και νομίζω ότι ίσως αποτελούν και ατού για το συγκρότημα, καθώς, η φωνή του είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή.Στα συν, βρίσκεται και η παραγωγή του εν λόγο δίσκου, που καταφέρνει να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τη μουσική, αλλά και το feeling που ήθελε η μπάντα.

Ψυχεδελικό rock, γεμάτο από doomy riffs, με τη βρωμιά του sludge να αιωρείται καθόλη τη διάρκεια του δίσκου, ακόμη κι όταν οι prog πειραματισμοί της μπάντας καταλήγουν σε -πάντα απολαυστικές, Ανατολίτικες φόρμες, κι όλα αυτά, καθώς, ο τραγουδιστής προσπαθεί να μας διηγηθεί κάποια ιστορία μέσω των στίχων, μόνο που για να την κατανοήσω, θαρρώ, πως θα πρέπει να βρεθώ σε κατάσταση παρόμοια με αυτή των κατοίκων, αλλά πολύ περισσότερο των τουριστών, του Άμστερνταμ, μετά από την αναμενόμενη εμβάθυνση τους στα καλούδια, που το έχουν κάνει τόσο διάσημο ανα τον κόσμο. Αυτό είναι το The Speed Of Smoke, ένα άλμπουμ που σε ανεβάζει και σε κάνει να κουνηθείς στο ρυθμό του χωρίς αναστολές και δίχως τύψεις. Νομίζω, πως η αναγνώριση για το συγκρότημα θα έρθει με αυτή την κυκλοφορία και ίσως και κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο, ως επιβράβευση. Ακόμη και τίποτα από αυτά να μη γίνει, το σίγουρο είναι ότι εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη μουσική τους, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή στο -όχι και τόσο μακρινό μακρινό, μέλλον, θα έρθουν στα μέρη μας για κάποια ή κάποιες ζωντανές εμφανίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου