Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Attalla

 
Το παρθενικό κι ομώνυμο άλμπουμ των Αμερικάνων Attalla κυκλοφόρησε στα μέσα του καλοκαιριού και περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 28 λεπτών, ενώ συνοδεύεται από ένα πανέμορφο artwork, που δένει υπέροχα με την heavy και παθιασμένη μουσική του, η οποία διακρίνεται για την ωμή παραγωγή της, που περίφημα αναδεικνύει την τραχιά της δυναμική.
 
Οι πολλά υποσχόμενοι Attalla, που σχηματίστηκαν το 2012 στα βορειοδυτικά της χώρας, από τους Cody στη lead κιθάρα και τη φωνή, Brian στη ρυθμική κιθάρα, Bryan στο μπάσο και Sam στα ντραμς, αν και πλέον την θέση του τελευταίου έχει πάρει ο Aaron, ηχογράφησαν το πρώτο τους πόνημα μόνοι τους, χαρίζοντας του έτσι μια εξόχως σαγηνευτική diy κι old school αύρα.
 
Τα punk παραστρατήματα του παρελθόντος τους είναι εμφανέστατα στο ντεμπούτο δίσκο τους, αν και περιορίζονται στην αισθητική του και ουχί στην μουσική του αυτή καθαυτή, καθώς οι συνθέσεις των Attalla στηρίζονται στον παλιομοδίτικο doom metal ήχο και φέρουν rock 'n' roll στοιχεία στην ιδιαιτέρως heavy και διανθισμένη με έντονες stoner πινελιές, ραχοκοκαλιά τους.
 
Η βαφτισμένη σε fuzz ύδατα ρυθμική κιθάρα πιστά συντροφεύει το εκρηκτικό rythm section των Attalla, το οποίο κρατά με περίσσια μαεστρία τα μπόσικα των συνθέσεων τους και τις καθοδηγεί με δεξιοτεχνία σε παραδοσιακά doom ηχοτοπία, εκεί όπου τα μεθυστικά solos της lead κιθάρας, συναντούν τα παθιασμένα φωνητικά τους, αποτυπώνοντας έτσι εύγλωττα το heavy μεράκι τους.
 
Ο μεστός μουσικός κόσμος των Attalla παντρεύει το ταλέντο με την αστείρευτη έμπνευση τους και σε συνδυασμό με την αψεγάδιαστη απόδοση τους, μας προσφέρει ένα άκουσμα γεμάτο ενέργεια και heavy τσαγανό, που ξεχειλίζει αδρεναλίνη με κάθε νότα του, βυθίζοντας μας σε ένα μεθυστικό ταξίδι στα πλέον απολαυστικά σοκάκια του παλιομοδίτικου doom ήχου. Εξαίρετο.
 
Attalla: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου