Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Red Mess - Crimson

 
Το 2012 στην Βραζιλία σχηματίστηκαν οι ανερχόμενοι Red Mess, οι οποίοι απαρτίζονται από τον Douglas στα ντραμς, από τον Thiago στην κιθάρα και την φωνή κι από τον Lucas στο μπάσο, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την πρώτη δουλειά τους, ένα EP με περιεχόμενο 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 22 λεπτών, που φέρει τον λιτό κι απέριττο τίτλο: Crimson.
 
Η εν λόγω κυκλοφορία πλαισιώνεται από ένα ταιριαστό με τον τίτλο της artwork και διακρίνεται για τη γεμάτη ζεστασιά παραγωγή της, η οποία χάρη στις vintage αναθυμιάσεις της, αναδεικνύει υπέροχα την περιπετειώδη υπόσταση των συνθέσεων του Crimson, ενώ η περίσσια διαύγεια της, μαρτυρά το συνθετικό οίστρο των Red Mess κι αποθεώνει την εκτελεστική τους δεινότητα.
 
Τα στιβαρά riffs της κιθάρας κυριαρχούν στο Crimson με την πληθωρική παρουσία τους, που αποτελεί ένα ιδιαιτέρως συμπαγές μείγμα stoner στοιχείων και doom ψηγμάτων και τα ατίθασα solos της, καθηλώνουν με τις έντονες blues πινελιές τους, ενώ τα γεμάτα γρέζι φωνητικά των Red Mess, συμβάλουν στην μουσική ποικιλία του Ep, χάρη στις αχνές grunge αιχμές τους.
 
Οι πυκνές μελωδίες από το μεστό μπάσο των Red Mess πλημμυρίζουν με το αρχέγονο fuzz τους το τελικό μουσικό σύνολο και συνυπάρχουν αρμονικά τόσο με την σκανδαλιάρικη κιθάρα τους, όσο και με τα δυναμικά τους ντραμς, τα οποία χαρίζουν γενναίες ποσότητες groove στις εκρηκτικές συνθέσεις του Crimson, αποτυπώνοντας έτσι εύγλωττα το heavy τσαγανό τους.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος τούτης της εξαιρετικής μπάντας ξεχειλίζει heavy έμπνευση και σκλαβώνει τις αισθήσεις με την οργανική υφή του, η οποία χαράζει ανεξίτηλα στο απολαυστικό Crimson το πολυσχιδές μουσικό ταλέντο των Red Mess, που με το παρθενικό τους πόνημα, ανέβασαν τις προσδοκίες για το μέλλον τους σε πραγματικά δυσθεώρητα ύψη. Φανταστικό.
 
Red Mess: Bandcamp / Facebook
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου