Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Possessor - Electric Hell

 
Οι μπάντες με το όνομα Possessor είναι αρκετές στον ευρύτερο metal χώρο, όμως τούτο το κείμενο αφορά την μοναδική από αυτές, που σχηματίστηκε μόλις το 2013 και μάλιστα στο Λονδίνο της Αγγλίας, η οποία στις αρχές του τρέχοντος έτους μας χάρισε το παρθενικό της ep, ενώ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε τη ντεμπούτο full length δουλειά της, με τίτλο Electric Hell.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 32 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα εξόχως κατατοπιστικό σχετικά με τους στίχους του, artwork, το οποίο σε συνδυασμό με τους τίτλους των κομματιών του, μαρτυρά την occult υπόσταση των Possessor, η οποία κυριαρχεί στο Electric Hell, καθιστώντας εξόχως χορταστικά τα βυθισμένα στο ωμό fuzz κομμάτια του.
 
Η ιδιαιτέρως δυνατή occult αισθητική των Possessor, αναδεικνύεται περίφημα μέσα από το άκρως απολαυστικό μουσικό κράμα των συνθέσεων τους, το οποίο αποτελείται από τραχιά doom στοιχεία κι έντονες thrash πινελιές, ενώ η εκρηκτική old school αύρα του Electric Hell, αποκτά σαγηνευτική μορφή χάρη στο sludge τσαγανό της παραμορφωμένης heavy υφής της.
 
Τα λιγοστά death ψήγματα του Electric Hell βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα ισχνά crust ρινίσματα του, τα οποία σε συνδυασμό με το βυθισμένο στο reverb και παλιακό heavy metal άρωμα του, καθιστούν το φέρον punk αιχμές stoner των Possessor, σχεδόν εθιστικό, ενώ τους χαρίζουν με τον πλέον πειστικό τρόπο, την δική τους, τραχιά και μοναδική, μουσική ταυτότητα.
 
Ο σκαιός μουσικός κόσμος των Possessor παντρεύει υπέροχα την αγριάδα του thrash ήχου με το σπιρτόζικο doom γρέζι και μας χαρίζει έτσι ένα εκπληκτικό άκουσμα παλιομοδίτικης metal αισθητικής, που δύσκολα δεν θα συγκινήσει μέσω του πασπαλισμένου με ηχητική πυρίτιδα Electric Hell, τόσο τους λάτρεις της metal, όσο και τους λάτρεις της heavy μουσικής. Εξαίρετο.
 
Possessor: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου