Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ketch

 
Οι ταλαντούχοι Ketch δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη ένα έτος ζωής, μιας και γεννήθηκαν την τρέχουσα μόλις χρονιά, όμως πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, η οποία έχει την μορφή ep και περιέχει τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 28 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα πανέμορφο artwork, που μαρτυρά την σκοτεινή heavy υφή του.
 
Το σκυθρωπό προσωπείο της μουσικής των Ketch οφείλει το ερεβώδες του ανάστημα στην σκληρή κι απόκοσμη doom υπόσταση του, η οποία είναι επιτυχώς διανθισμένη με έντονα sludge στοιχεία κι αχνές doom death πινελιές, που απογειώνουν την υπέρ του δέοντος heavy μορφή του κι αναδεικνύουν τα funeral ψήγματα του, που είναι πασπαλισμένα με black ηχοχρώματα.
 
Η μια κιθάρα πότε πλέκει στιβαρά riffs τεραστίου εκτοπίσματος σε βασανιστικά αργούς ρυθμούς και πότε σπέρνει τον όλεθρο με την ολοσκότεινη ορμή της, ενώ η έτερη κιθάρα χαρίζει στιγμές post μαγείας και doom ευδαιμονίας με τα μελαγχολικά της leads και solos, τα οποία κολακεύουν τηn παγερή stoner υφή των πυκνών μελωδιών, που ξερνοβολά το μεστό μπάσο των Ketch.
 
Τα ποικίλα φωνητικά στολίζουν το τελικό μουσικό σύνολο, άλλοτε με σχιστά black ουρλιαχτά κι άλλοτε με brutal κραυγές death ύφους, ενώ δεν λείπουν οι παλαιάς κοπής doom death γραμμές από το πλούσιο ρεπερτόριο τους, οι οποίες εντείνουν την αποπνικτική αύρα των συνθέσεων των Ketch, τα δυναμικά τύμπανα των οποίων, τις εμπλουτίζουν με το πρωτόγονο groove τους.
 
Ο συμπαγής μουσικός κόσμος των Ketch μας συστήνει το πλούσιο ταλέντο τους μέσα από την πνιγηρή και περιπετειώδη υφή των συνθέσεων τους, που τους χαρίζει την δική τους μοναδική ηχητική ταυτότητα κι αποτελεί συνάμα ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής, μιας και καθιστά εξόχως απολαυστικό κι άκρως χορταστικό, το νοσηρά όμορφο ντεμπούτο ep τους. Εξαίρετο.
 
Ketch: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου