Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Space Guerrilla - Boundless

 
Η συνεχώς αναπτυσσόμενη heavy σκηνής της Βραζιλίας, καλωσόρισε πρόσφατα στη μεγάλη της αγκαλιά τους ανερχόμενους Space Guerrilla, που σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2013 στο Πόρτο Αλέγρε από τον Guga στα ντραμς, τον Angelo στη κιθάρα και τον Cristiano στο μπάσο, οι οποίοι συγκροτούν ένα εξόχως δυνατό, ιδιαιτέρως heavy κι άκρως ελπιδοφόρο, rock τρίο.
 
Το παρθενικό πόνημα τούτης της απόλυτα instrumental μπάντας φέρει τον τίτλο Boundless κι έχει την μορφή ep, καθώς η συνολική διάρκεια των 5 κομματιών του, δεν ξεπερνά τα 24 λεπτά, ενώ η στιβαρή παραγωγή του, αξίζει ειδικής μνείας, καθώς πετυχαίνει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ heavy διαύγειας και fuzz βρωμιάς, απογειώνοντας έτσι τις εκρηκτικές συνθέσεις του.
 
Οι πυκνές κι οπιούχες μελωδίες από το βαφτισμένο στο fuzz μπάσο των Space Guerrilla συνοδεύουν υπέροχα τα πότε καταιγιστικά και πότε γαλήνια χτυπήματα των ντραμς, άλλοτε ενισχύοντας την ογκώδη δυναμική των συνθέσεων του Boundless κι άλλοτε συμβάλλοντας σημαντικά στα δηλητηριώδη κι εθιστικά tribal υφής σημεία του, που σαγηνεύουν τις αισθήσεις.
 
Τα samples από διάφορες ταινίες είναι σωστά κι έξυπνα τοποθετημένα μες το τελικό μουσικό σύνολο, την ήδη αψεγάδιαστη ροή του οποίου, απογειώνουν, ενώ η κιθάρα των ταλαντούχων Space Guerrilla, η οποία ευωδιάζει πυρίτιδα σε κάθε νότα της, ξερνάει σαλεμένα solos και μεθυστικά leads, που κολακεύουν τα πηχτά riffs της και καθιστούν συμπαγές το Boundless.
 
Ο σπιρτόζικος ήχος των Space Guerrilla στηρίζεται στον αγνό stoner rock ήχο, τον οποίο έχουν διανθίσει με γενναίες ποσότητες groove αδρεναλίνης κι έντονες space πινελιές, καθιστώντας έτσι άκρως απολαυστικό το Boundless, η χορταστική υπόσταση του οποίου, ευωδιάζει ηχητική πυρίτιδα χάρη στο περίσσιο τσαγανό των πολλά υποσχόμενων δημιουργών του. Εξαιρετικό.
 
Space Guerrilla: Facebook / Soundcloud
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου