Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Humanless

 
Η ιδέα για τους Humanless υπήρχε από την περασμένο χρονιά στο μυαλό των καταξιωμένων δημιουργών τους, όμως μόλις φέτος απέκτησαν σάρκα και οστά χάρη στην συνεργασία των Ryan Lipynsky στην κιθάρα και Jay Newman στο μπάσο, που τυγχάνει να είναι ιδρυτές και των Unearthly Trance, με τους Mike Hegarty και Rich Tapper σε ντραμς και φωνή, αντίστοιχα.
 
Το νέο μουσικό ψυχοπαίδι τούτων των δυο ταλαντούχων ανδρών, έχει τη Νέα Υόρκη ως βάση του και μόλις κυκλοφόρησε την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά του, η οποία έχει την μορφή ep, μιας και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 29 λεπτών, ενώ η παραγωγή του, που ντύνει τις συνθέσεις του με την ηχητική ζεστασιά της, οφείλει την θερμή της υφή στην ίδια τη μπάντα.
 
Οι πνιγηρές μελωδίες τούτης της άκρως ελπιδοφόρας μπάντας, αποτελούν ένα χορταστικό κράμα απάνθρωπης doom ομορφιάς και σκυθρωπής sludge μαγείας, ενώ τα έντονα prog ηχοχρώματα της, εντείνουν των πειραματικό χαρακτήρα της κι αναδεικνύουν υπέροχα τις noise πινελιές των Humanless, καθιστώντας συνάμα εξόχως απολαυστικό το ντεμπούτο τους.
 
Τα ντραμς κρατούν με μαεστρία τα ηχητικά μπόσικα του ep, διανθίζοντάς το συγχρόνως με το θλιμμένο τους groove και συνεργάζονται υπέροχα με το μεστό μπάσο των Humanless, που γεμίζει επιτυχώς τις συνθέσεις του, ενώ η κιθάρα πότε σκαρώνει πελώρια riffs και πότε υφαίνει μελαγχολικά leads, σιγοντάροντας έτσι την ωδίνη και τον πόνο των σπαρακτικών φωνητικών.
 
Ο experimental χαρακτήρας τούτης της κυκλοφορίας έγκειται στα καθαρά φωνητικά της μπάντας και το ερεβώδες rock ταμπεραμέντο της, το οποίο μες από τον θορυβώδη λαβύρινθο του, μας οδηγεί σε ανείπωτης ομορφιάς doom ηχοτοπία, τα οποία διακρίνονται για τα prog ψήγματα και τις sludge αιχμές τους, που καθιστούν σαγηνευτικές τις μελωδίες των Humanless. Υπέροχο.
 
Humanless: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου