Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Bar de Monjas - In Fuzz We Trust

 
Η δυναμική παρουσία της Λατινικής Αμερικής στα heavy δρώμενα συνεχίζεται με τη νέα δουλειά των σχηματισμένων πριν από δυο χρόνια στο Μεξικό, Bar de Monjas, οι οποίοι απαρτίζονται από μόλις δυο μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τους ταλαντούχους Fausto σε κιθάρα και φωνητικά και Gerardo στα ντραμς, που αμφότεροι ξεχειλίζουν heavy μεράκι και rock πάθος.
 
Το έσχατο χρονικά πόνημα τους, το οποίο είναι το τρίτο συνολικά της έως τώρα πορεία τους, φέρει τον κατατοπιστικό τίτλο In Fuzz We Trust κι αποτελεί την παρθενική full length δουλειά τους, μιας και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών περίπου, ενώ διακρίνεται για τη δυναμική παραγωγή του, που εντείνει την ευωδία πυρίτιδας των εύφλεκτων μελωδιών του.
 
Οι σπιρτόζικες μελωδίες των Bar de Monjas, καθιστούν το μπάσο περιττό για τον ήδη εξόχως πυκνό κι αρκούντως heavy ήχο τους, καθώς η σαλεμένη κιθάρα τους, σκαρώνει τεράστιου εκτοπίσματος riffs και leads, που θερίζουν τα πάντα στο ογκώδες κι ορμητικό διάβα τους, ενώ τα δυνατά ντραμς τους, πλημμυρίζουν με το περίσσιο τους groove το εκρηκτικό In Fuzz We Trust.
 
Τα παθιασμένα κι απαλά συνάμα φωνητικά ταιριάζουν υπέροχα στην πυριγενή ατμόσφαιρα του In Fuzz We Trust και βοηθούν σημαντικά με την αβρή υπόσταση τους, στην ανάδειξη του υπέρ του δέοντος fuzz χαρακτήρα των συνθέσεων των Bar de Monjas, οι stoner πινελιές των οποίων σε συνδυασμό με τα doom ψήγματα τους, απογειώνουν τα ισχνά garage ηχοχρώματα τους.
 
Ο ιδιαιτέρως heavy μουσικός κόσμος των άκρως ελπιδοφόρων Bar de Monjas ξεχειλίζει fuzz σπιρτάδα και rock τσαγανό, ενώ ο συνθετικός τους οίστρος, που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την εκτελεστική τους δεινότητα και την αστείρευτη έμπνευση τους, καθιστά εξόχως απολαυστικό το In Fuzz We Trust και ανεβάζει πολύ ψηλά τις προσδοκίες για το μέλλον τους. Εξαιρετικό.
 
Bar de Monjas: Bandcamp / Facebook
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου