Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

TarLung

 
Οι ταλαντούχοι TarLung σχηματίστηκαν μόλις το 2013 στην Βιέννη της Αυστρίας κι απαρτίζονται από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Philipp σε κιθάρα και φωνή, από τον Clemens στην κιθάρα κι από τον Marian στα ντραμς, οι οποίοι έκαναν πρόσφατα διαθέσιμη την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, μες από την σελίδα τους στο bandcamp.
 
Το εν λόγω άκουσμα πλαισιώνεται από ένα λιτό κι άκρως ατμοσφαιρικό artwork, που κολακεύει τις σκοτεινές και τραχιές συνθέσεις του, ενώ διακρίνεται για την σκαιά παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει περίφημα την ωμή δυναμική των συνθέσεων των TarLung, η ευωδία πυρίτιδας των οποίων, εντείνει την πολεμική αύρα, καθώς και την καψαλισμένη δυσοσμία των στίχων τους.
 
Η κιθάρα συνεχώς σκαρώνει δυνατά riffs, πότε σε πρωτόγονους doom ρυθμούς και πότε σε stoner μοτίβο, ενώ τα ντραμς ενισχύουν την εκπληκτική ροή της ντεμπούτο κυκλοφορίας των TarLung με το εκρηκτικό groove τους, που δίνει περίσσια ώθηση στην έτερη κιθάρα τους, η οποία στολίζει με τα ορμητικά της leads και solos, το ιδιαιτέρως heavy τελικό μουσικό σύνολο.
 
Τα φωνητικά των TarLung ενισχύουν το αίσθημα ποικιλίας στις συνθέσεις τους, καθώς η πάντα σκιερή κι ερεβώδης αισθητική τους, άλλοτε έχει καθαρή χροιά κι άλλοτε ξεχωρίζει για την έχουσα black αιχμές brutal υφή της, ενώ τα έντονα sludge ξεσπάσματα τους, αναδεικνύουν το συνθετικό τους οίστρο και καθιστούν συνάμα περιττό το μπάσο για τον εξόχως βαρύ κι ογκώδη ήχο τους.
 
Ο χειμαρρώδης και συγχρόνως αργόσυρτος ήχος των TarLung, μαρτυρά την εκτελεστική τους δεινότητα και την αστείρευτη έμπνευση τους, ενώ τους χαρίζει την δική τους μοναδική μουσική ταυτότητα και ταυτόχρονα καθιστά την απολαυστική πρώτη δουλειά τους, εξαιρετικά χορταστική, καθώς αναδεικνύει υπέροχα την υπέρ του δέοντος heavy κι οργανική υπόσταση τους. Έξοχο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου