Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Hypnochron - Herbs For The Alter

 
 
Ο συνεχώς ευρισκόμενος σε αναβρασμό heavy ήχος, υποδέχτηκε στην αγκαλιά του πριν από δυο περίπου χρόνια, οπότε και σχηματίστηκαν στο Σικάγο, τους Hypnochron, που εδώ και λίγο καιρό έχουν κυκλοφορήσει την παρθενική δουλειά τους, η οποία έχει full length μορφή, μιας και περιέχει 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας 52 λεπτών και φέρει τον τίτλο Herbs For The Alter.
 
Η μουσική του εν λόγω δίσκου, αποτελεί ένα συμπαγές κράμα doom ηχοχρωμάτων και stoner στοιχείων, τα οποία οι λάτρεις τους ανόθευτου heavy ήχου, Hypnochron, έχουν εμπλουτίσει με ισχνές sludge πινελιές, καθώς και με κάμποσα και σχεδόν ανεπαίσθητα black ψήγματα, τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά στο μεστό Herbs For The Alter με τα ψυχεδελικά desert ρινίσματα του.
 
Τα δυναμικά ντραμς των Hypnochron κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του ντεμπούτο τους, το οποίο πασπαλίζουν με λίγη jazz μαγεία χάρη στα δεξιοτεχνικά χτυπήματα τους, ενώ το πυκνό μπάσο τους, αργόσυρτα έρπει το στιβαρό του κουφάρι στο βάθος του Herbs For The Alter, αναδεικνύοντας έτσι υπέροχα τον fuzz χαρακτήρα, της κυρίαρχης στις συνθέσεις του, κιθάρας.
 
Το χορταστικό κι ερεβώδες Herbs For The Alter οφείλει τον ακατέργαστο ήχο του στην lo-fi παραγωγή του, η οποία του χαρίζει κι ένα άκρως απολαυστικό live αίσθημα, ενώ τα samples από ταινίες πορνό και τηλεοπτικά κηρύγματα, συμβάλλουν σημαντικά στην εξαιρετική ροή του πρώτου πονήματος των Hypnochron κι αποτυπώνουν εύγλωττα τις occult ανησυχίες τους.
 
Οι μυστηριώδεις κι ανερχόμενοι Hypnochron δεν πρωτοτυπούν σε κάτι με τον παρθενικό τους δίσκο, όμως πετυχαίνουν χάρη στο μεράκι και την αγάπη τους για τις old school εκφάνσεις του heavy ήχου, να μας χαρίσουν στο Herbs For The Alter ένα μεθυστικό άκουσμα γεμάτο doom τσαγανό, η γνήσια ομορφιά του οποίου είναι εθιστική, χάρη στην ακατέργαστη αύρα της. Τίμιο.
 
Hypnochron: Bandcamp / Twitter / ReverbNation
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου