Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Giant Squid - Minoans

 
Η νέα δουλειά των γεννημένων στην Αμερική πριν από δέκα χρόνια περίπου, Giant Squid, κυκλοφόρησε μέσω της Translation Loss Records στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη υπό τον τίτλο Minoans, που σε συνδυασμό με το εξαιρετικό της artwork, προδίδει το στιχουργικό concept του δίσκου, το οποίο ξετυλίγεται μες από 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών.
 
Ο μεστός ήχος από το μπάσο βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τις θηριώδεις μελωδίες της χαμηλά κουρδισμένης κιθάρας, δημιουργώντας έτσι ένα θολό sludge μοτίβο πάνω στο οποίο το τσέλο ζωγραφίζει τις post πινελιές του, ενώ τα δυναμικά ντραμς των Giant Squid μαρτυρούν τα prog ηχοχρώματα του Minoans, που αποκτά avant-garde διαστάσεις χάρη στα πλήκτρα του.
 
Τα φωνητικά των Giant Squid, που άλλοτε έχουν υφή καθαρή κι άλλοτε μορφή brutal ψιθύρων, εναλλάσσονται επιτυχώς σε αντρικά και γυναικεία, συμβάλλοντας σημαντικά στην αψεγάδιαστη ροή του μαγευτικού Minoans, που είναι εφάμιλλη με αυτήν των επαναλαμβανόμενων πελώριων κυμάτων, που κατέστρεψαν τον Μινωικό πολιτισμό, ενώ ενισχύουν την ηχητική του ποικιλία.
 
Το μεθυστικό και πασπαλισμένο με τα πλέον εκλεκτά υλικά του heavy ήχου, αλλά και της rock μουσικής γενικότερα, Minoans, αποτελεί την πιο χορταστική κι απολαυστική ως τώρα δουλειά των Giant Squid, καθώς το περίσσιο ταλέντο τους αλληλεπιδρά φανταστικά με την εκτελεστική δεινότητα τους, απογειώνοντας έτσι τον συνθετικό οίστρο και την αστείρευτη έμπνευση τους.
 
Οι μαγευτικές doom rock πινελιές των Giant Squid γοητεύουν τα post ηχοχρώματα τους με την αρχέγονη ομορφιά τους κι αναδεικνύουν υπέροχα τα μουντά sludge ηχοτοπία τους, που γαλήνια συνυπάρχουν με τις πνιγηρές prog ατασθαλίες τους, οι οποίες παρέα με τα ατίθασα avant-garde ηχοχρώματα τους, καθιστούν το απαράμιλλο Minoans, μια μουσική ζωγραφιά. Σαγηνευτικό.
 
Giant Squid: Facebook / Official Website
Translation Loss Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου