Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Crypt Trip

 
Το 2013 στο Ντάλας του Τέξας, ο Ryan σε κιθάρα και φωνή, ο Sam στο μπάσο κι ο Mario στα ντραμς, σχημάτισαν τους Crypt Trip, ο παρθενικός full length δίσκος των οποίων, που τυγχάνει να είναι κι ομώνυμος τους, περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 29 λεπτών, εκ των οποίων τα πέντε τα είχαμε ακούσει και πέρσι στο ντεμπούτο ep τους, σε ελαφρώς διαφορετική μορφή.
 
Η εν λόγω κυκλοφορία πλαισιώνεται από ένα εξόχως ατμοσφαιρικό artwork και διακρίνεται για την ειλικρινά αψεγάδιαστη παραγωγή της, που χαρίζει στις ήδη άκρως εκρηκτικές συνθέσεις των Crypt Trip μια έξτρα δυναμική, χάρη στην τέλεια ισορροπία της, μεταξύ ηχητικής διαύγειας και fuzz ηχοχρωμάτων, η οποία πραγματικά απογειώνει τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο.
 
Τα δυνατά ντραμς ορίζουν με μαεστρία τα ηχητικά μπόσικα του δίσκου και συνεργάζονται άψογα με το βαφτισμένο στο fuzz μπάσο των Crypt Trip, το οποίο γεμίζει με δεξιοτεχνία τον ήχο τους, ενώ τα καθαρά φωνητικά τους, ενισχύουν τις πυκνές vintage αναθυμιάσεις των συνθέσεων τους και βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία, με την άλλοτε μελωδική και άλλοτε αιχμηρή, κιθάρα τους.
 
Οι έντονες οπιούχες ευωδίες, που διαπερνούν τα ηλεκτρισμένα riffs της κιθάρας, αναδεικνύουν τις proto metal πινελιές των Crypt Trip και μαρτυρούν τις hard rock καταβολές τους, ενώ τα ισχνά blues ψήγματα τους, γαλήνια συνυπάρχουν με την αχνή garage πλευρά τους, ενισχύοντας έτσι την υφέρπουσα heavy ψυχεδέλεια, που διακρίνει τα χορταστικά proto doom ηχοτοπία τους.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος τούτης της απολαυστικής κυκλοφορίας μας ταξιδεύει βαθιά μες τα μαγευτικά άδυτα της rock των δεκαετιών του 60 και του 70, δίχως όμως να στερείται φρεσκάδας, καθώς η μοναδική ηχητική ταυτότητα των Crypt Trip, αναδεικνύεται υπέροχα μες από τις γλυκά τραχιές συνθέσεις τους, που μεθούν τις αισθήσεις με το βαρύ hippie άρωμα τους. Εξαιρετικό.
 
Crypt Trip: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου