Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Sergeant Thunderhoof - Zigurat

 
Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Sergeant Thunderhoof σχηματίστηκαν στην Αγγλία στα τέλη του 2013 από τέσσερις παλιούς, καλούς φίλους και πιο συγκεκριμένα από τον Mark στην κιθάρα, από τον Jim στο μπάσο, από τον Dan στη φωνή κι από τον Darren στα ντραμς, όλοι εκ των οποίων δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, στο παρθενικό τους πόνημα στη heavy δισκογραφία.
 
Το περί ου λόγος άλμπουμ φέρει τον τίτλο Zigurat κι έχει την μορφή ep, παρά την συνολική του διάρκεια, που αγγίζει τα 40 λεπτά, καθώς αποτελείται από μόλις πέντε κομμάτια, τα οποία είναι προσεγμένα στην λεπτομέρεια, όπως ακριβώς είναι και το πανέμορφο artwork, που συνοδεύει τούτο το εξαίσιο άκουσμα, που εκτός των άλλων, ξεχωρίζει και για τη δυνατή παραγωγή του.
 
Η ιδιαιτέρως heavy διαύγεια της παραγωγής, αναδεικνύει τον ορμητικό doom χαρακτήρα των Sergeant Thunderhoof, ο οποίος αντλεί την ερεβώδη δυναμική του, χάρη στα πυκνά stoner ψήγματα τους, που αναδεικνύουν υπέροχα τις βαθιές desert πινελιές και τα έντονα space rock ηχοτοπία τους, τα οποία μαζί με τη heavy ψυχεδέλεια τους, καθιστούν απολαυστικό το Zigurat.
 
Τα στεντόρεια φωνητικά κολακεύουν το τελικό μουσικό σύνολο με την δυναμική παρουσία τους και η κιθάρα σκαρώνει διαρκώς άκρως heavy κι ατίθασα riffs και solos, ενώ το μεστό μπάσο των Sergeant Thunderhoof, ξεχωρίζει για το fuzz ταμπεραμέντο του κι απογειώνει τα χτυπήματα των ντραμς, τα οποία πλημμυρίζουν το περιπετειώδες Zigurat, με το περίσσιο groove τους.
 
Ο πολλά υποσχόμενος, όσον αφορά το μέλλον τους κι αρκούντως heavy κόσμος των εξόχως ελπιδοφόρων Sergeant Thunderhoof, συνδυάζει περίφημα την doom μελωδία με τη desert αγριάδα και την space σπιρτάδα με το blues τσαγανό, χαρίζοντας έτσι ένα σπιρτόζικο αίσθημα heavy ψυχεδέλειας στο Zigurat, που μοιάζει να γεννήθηκε σε rock καλειδοσκόπιο. Θαυμάσιο.
 
Sergeant Thunderhoof: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου