Κυριακή 31 Μαΐου 2015

1886 - Before The Fog Covers The Mount

 
Η πάντοτε δραστήρια heavy rock σκηνής της Ισπανίας μας έχει χαρίσει μερικές ποιοτικές κι άκρως απολαυστικές κυκλοφορίες τα τελευταία χρόνια κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο τρομερό ταλέντο των ανερχόμενων συγκροτημάτων, που την αποτελούν, ένα εκ των οποίων αποτελεί την αφορμή για τούτες τις γραμμές, καθώς στις αρχές του έτους κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά.
 
Το περί ου λόγος συγκρότημα φέρει το όνομα 1886 και σχηματίστηκε το 2012 στη Βαρκελώνη και το εν λόγω άλμπουμ, που αποτελεί την δεύτερη συνολικά μα πρώτη με full length μορφή δουλειά τους, τιτλοφορείται Before The Fog Covers The Mount και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 47 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει για την αύρα rock τιμιότητας, που αποπνέει.
 
Ο vintage ήχος του χορταστικού Before The Fog Covers The Mount ξεχειλίζει φρεσκάδα και μαρτυρά το συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των δημιουργών του, που σε συνδυασμό με την αστείρευτη έμπνευση τους, έχουν καταστήσει αδιαμφισβήτητη τη μοναδικότητα της μουσικής τους ταυτότητας, καθώς ο retro χαρακτήρας των 1886 στάζει heavy μεράκι και rock ειλικρίνεια.
 
Τα δυναμικά φωνητικά ενισχύουν σημαντικά την ήδη έντονη space αίσθηση των 1886 και ταιριάζουν απόλυτα μες την ηχητική ατμόσφαιρα τους, η οποία οφείλει τη μουσική της θέρμη στο μεστό τους μπάσο και χρωστάει την ισχυρή αίσθηση ψυχεδέλειας, τόσο στην hard rock υφή του Before The Fog Covers The Mount, όσο και στο σπιρτόζικο psych αύρας groove των ντραμς.
 
Οι δυο κιθάρες των 1886 άλλοτε πασπαλίζουν με blues ψυχεδέλεια το τελικό μουσικό σύνολο, χάρη στα δυναμικά hard psych αρώματος riffs τους κι άλλοτε διανθίζουν με heavy πυρίτιδα και 70's πινελιές τις σπινθηροβόλες κι άκρως περιπετειώδεις συνθέσεις του νωχελικά εκρηκτικού Before The Fog Covers The Mount, χάρη στα μεθυστικά leads και τα εθιστικά solos τους.
 
Εν ολίγοις, το εξόχως απολαυστικό Before The Fog Covers The Mount μας παρουσιάζει την αγνή αγάπη των δημιουργών του για τις rock μουσικές αλλοτινών εποχών κι απογειώνει συνάμα την αίσθηση ηχητικής δροσιάς, που το διαπερνά, μιας και καθιστά σαφές ότι το βλέμμα των 1886 αν και στραμμένο στο παρελθόν, εντούτοις ατενίζει με προσήλωση το μέλλον. Εξαίρετο.  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου