Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Acid King - Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere

 
Οι φημισμένοι Acid King σχηματίστηκαν το 1993 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας από την εξαιρετικά ταλαντούχα Lori S. σε κιθάρα και φωνητικά κι από τον Joey Osbourne στα ντραμς, οι οποίοι εδώ κάμποσα χρόνια πλαισιώνονται από τον Mark Lamb στο μπάσο, μαζί με τον οποίο δεν είχαν ηχογραφήσει τίποτα ως τώρα, μιας και η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά βγήκε το 2005 ήτοι τρία χρόνια πριν εκείνος ενταχθεί στην σύνθεση τους σε μόνιμη βάση.
 
Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφτασε κι εδώ και λίγες εβδομάδες η τέταρτη full length δουλειά τους, που φέρει τον τίτλο Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere, είναι πλέον γεγονός και χάρη στα 8 κομμάτια της συνολικής διάρκειας 54 λεπτών, που ξεχειλίζουν heavy φρεσκάδα και rock τσαγανό, βάζει για τα καλά τους Acid King στο προσκήνιο της stoner/doom σκηνής, από το οποίο έχω την εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν έλειψαν ποτέ, μιας και πάντα ήταν ενεργοί live.
 
Η μεστή παραγωγή του Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere, οφείλει την ηχητική της θέρμη στον Billy Anderson και το εξαιρετικό του artwork, που μαρτυρά την υφέρπουσα punk ψυχεδέλεια των συνθέσεων του, είναι φιλοτέχνημα του ταλαντούχου Tim Lehi, ενώ η ατίθαση heavy μουσική του, είναι απόρροια του συνθετικού κι εκτελεστικού οίστρου των Acid King, που σε συνδυασμό με την αστείρευτη έμπνευση τους, μας προσφέρουν ένα εξαίρετο άκουσμα.
 
Τα δυναμικά ντραμς στολίζουν με το αβυσσαλέο τους groove το εξόχως heavy τελικό μουσικό σύνολο και βρίσκονται συνάμα σε πλήρη αρμονία με το πυκνό και χαμηλά κουρδισμένο μπάσο, το οποίο είναι βαφτισμένο σε οπιούχα fuzz ύδατα και γεμίζει υπέροχα με τον ηχητικό του όγκο και βάθος το ιδιαιτέρως απολαυστικό Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere, το οποίο μας υπνωτίζει με τα διαβολικής αύρας κι αιθέρια φωνητικά του, που ξεχειλίζουν rock αλητεία.
 
Ο μεστός μουσικός κόσμος των Acid King οφείλει το πυκνό του ταμπεραμέντο στα εξαιρετικά heavy και πνιγηρά riffs της κιθάρας, τα οποία ακροβατούν με θαυμαστή μαεστρία πάνω σε stoner και doom ηχοτοπία, χαρίζοντας έτσι ένα κολακευτικό και τερατώδες εκτόπισμα στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο διανθίζεται υπέροχα από τα μαγευτικά leads και τα σαγηνευτικά της solos, τα οποία μαρτυρούν τις διακριτικές κι αμαρτωλά όμορφες heavy psych ανησυχίες τους.
 
Εν ολίγοις, το χορταστικό Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere, θαρρώ ότι είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες της χρονιάς, χάρη στον σπινθηροβόλο heavy χαρακτήρα των συνθέσεων του, η αχαλίνωτη stoner/doom μαγκιά των οποίων, το καθιστά ως την πιο μεστή ως τώρα κυκλοφορία των Acid King, οι οποίοι μοιάζουν αποφασισμένοι με το νέο τους πόνημα να διεκδικήσουν πίσω κι εν τέλει να κατακτήσουν το θρόνο τους στη heavy σκηνή. Εξαιρετικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου