Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Smokebath

 
Οι πληροφορίες για τους Αμερικάνους Smokebath είναι περιορισμένες, μιας και το μόνο, που μπορεί να ειπωθεί με σχετική σιγουριά για αυτούς είναι ότι σχηματίστηκαν το 2014 στη Νέα Υόρκη κι ότι τον περασμένο Φλεβάρη κυκλοφόρησαν την πρώτη κι ομώνυμη δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άκουσμα διαρκεί 30 λεπτά και περιέχει 4 κομμάτια, ένα εκ των οποίων αποτελεί διασκευή σε τραγούδι των Βρετανών underground rockers με όνομα Pink Fairies, που έδρασαν στις αρχές της δεκαετίας του 70, ενώ διακρίνεται για την ιδιαιτέρως δυναμική παραγωγή του.
 
Η μουσική των Smokebath στηρίζεται σε ένα παλαιάς κοπής doom υπόβαθρο, που μαρτυρά την αρχέγονη metal αύρα και το πρωτόγονο rock τσαγανό τους, ενώ οι proto metal αποχρώσεις τους, αναδεικνύουν την τραχιά heavy υφή και τα ρωμαλέα κι εκρηκτικά punk ψήγματα τους. 
 
Τα φωνητικά ξεχειλίζουν γρέζι και πάθος, χαρίζοντας έτσι αχνές sludge πινελιές στις συνθέσεις των Smokebath κι εντείνοντας συνάμα τα proto metal αρώματα τους, ενώ η κιθάρα σκαρώνει θηριώδη riffs σε παραδοσιακό doom ύφος, στολίζοντας έτσι τις συνθέσεις τους με fuzz αλητεία.
 
Ο στιβαρός χαρακτήρας τούτης της Ep κυκλοφορίας χρωστά την συμπαγή της υπόσταση στο μεστό μπάσο των Smokebath, που διακρίνεται για την σκαιή stoner υπόσταση του και το οποίο διογκώνει το ήδη βαρύ κι ασήκωτο doom εκτόπισμα τους με την αχαλίνωτα heavy μορφή του.
 
Εν ολίγοις, το μυστηριώδες πέπλο, που καλύπτει τους ανερχόμενους Smokebath δεν αποτελεί τροχοπέδη για την απόλαυση του ντεμπούτο τους, που αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής, καθώς στάζει doom rock αδρεναλίνη και proto metal μαγκιά σε κάθε του νότα. Έξοχο.
 
Smokebath: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου