Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Snowy Dunes

 
Οι ανερχόμενοι Snowy Dunes σχηματίστηκαν στη Σουηδία το καλοκαίρι του 2013 και πρόσφατα κυκλοφόρησαν την ομώνυμη και παρθενική δουλειά τους, η οποία έχει την μορφή full length δίσκου, καθώς περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 52 λεπτών, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η παραγωγή του, που κολακεύει κι απογειώνει συνάμα το χειμαρρώδες rock ταμπεραμέντο του.
 
Τα παθιασμένα φωνητικά πότε εντείνουν τις ήδη ισχυρές blues αναθυμιάσεις των Snowy Dunes και πότε ενισχύουν τα δυναμικά stoner ηχοχρώματα τους με την αλήτικη southern αύρα τους, ενώ το μεστό τους μπάσο γεμίζει υπέροχα τις συνθέσεις του παρθενικού τους δίσκου χάρη στην ογκώδη υπόσταση του και τους προσφέρει ένα αρκούντως heavy και πολύτιμο ηχητικό βάθος.
 
Η δυναμική κιθάρα με τα συμπαγή κι ατίθασα riffs της, μας ταξιδεύει άλλοτε σε πασπαλισμένα με desert πινελιές κι ανείπωτης ομορφιάς garage ηχοτοπία κι άλλοτε μας βυθίζει σε μια αχαλίνωτη blues δίνη, ενώ τα μεθυστικά της leads και τα εθιστικά της solos, μαρτυρούν το στιβαρό heavy psych τσαγανό των Snowy Dunes κι αναδεικνύουν συνάμα την ανέμελη stoner σπιρτάδα τους.
 
Το έντονο retro αίσθημα των συνθέσεων του πρώτου πονήματος των Snowy Dunes οφείλει το περίσσιο κι ορμητικό του groove στα ρωμαλέα τους ντραμς, που ενισχύουν με τα σπινθηροβόλα τους χτυπήματα τα ισχυρά hard rock αρώματα τους και την αχνή heavy blues ψυχεδέλεια τους, καθιστώντας έτσι ιδιαιτέρως απολαυστικές και χορταστικές τις περιπετειώδεις τους συνθέσεις.
 
Ο vintage μουσικός καμβάς τούτης της κυκλοφορίας ζέχνει φρεσκάδα σε κάθε νότα του, καθώς οι άκρως ελπιδοφόροι και πολλά υποσχόμενοι δημιουργοί του, ζωγράφισαν ένα συναρπαστικό έργο τέχνης απαράμιλλης rock ομορφιάς, που αν κι είναι εμπνευσμένο από αλλοτινές ηχητικές εποχές, ξεχειλίζει από αγνή heavy τιμιότητα χάρη στο πλούσιο ταλέντο των Snowy Dunes.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μια μπάντα που δείχνει έτοιμη και ικανή για μεγάλα πράγματα, καθώς το blues μεράκι και το heavy τσαγανό των Snowy Dunes αναδεικνύει υπέροχα την οπιούχα rock ψυχεδέλεια και τις παραμυθένιες garage αποχρώσεις τους, χαρίζοντας μας ένα εκρηκτικό κι αμαρτωλά θελκτικό άκουσμα. Υπόκλιση.
 
Snowy Dunes: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου