Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Hyperwülff - Volume 1: Erion Speaks

 
Οι ανερχόμενοι Hyperwulff σχηματίστηκαν το 2013 στην Ιταλία από δυο άκρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον The Sarge στα ντραμς και τον The Wulff σε κιθάρα και φωνητικά, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της Taxi Driver Records κι αρκετών ακόμη ανεξάρτητων δισκογραφικών, την παρθενική full length μα δεύτερη δουλειά τους, συνολικά.
 
Το εν λόγω άλμπουμ συνοδεύεται από ένα science fiction αισθητικής artwork, που ταιριάζει γάντι στο στιχουργικό της περιεχόμενο και φέρει τον τίτλο Volume 1: Erion Speaks, ενώ περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 35 λεπτών, μερικά εκ των οποίων τα ακούσαμε για πρώτη φορά στο περσινό κι άκρως ελπιδοφόρο, demo ντεμπούτο τους, σε ελαφρώς διαφορετική μορφή.
 
Η δυνατή παραγωγή του Volume 1: Erion Speaks αναδεικνύει τον τραχύ ήχο των δημιουργών του και χαρίζει μια έντονη ευωδία ηχητικής πυρίτιδας στις ήδη εκρηκτικές συνθέσεις τους, που μας μαρτυρούν το περίσσιο συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των Hyperwulff, χάρη στην αχνή sludge ψυχεδέλεια και την αβυσσαλέα space αύρα, που διακρίνει το σκαιό stoner μοτίβο τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς διανθίζουν με γενναίες ποσότητες groove το τελικό μουσικό σύνολο, χάρη στα ρωμαλέα χτυπήματα τους και συνεργάζονται άψογα με την χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα των Hyperwulff, η οποία πότε μας προσφέρει αιχμηρά riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς και πότε πασπαλίζει με space αρώματα το Volume 1: Erion Speaks, χάρη στα μεθυστικά της leads.
 
Ο ισχνός post hardcore χαρακτήρας του χορταστικού Volume 1: Erion Speaks αποτυπώνεται κυρίως μέσα από τα παθιασμένα brutal φωνητικά του, τα οποία ενισχύουν σημαντικά τα sludge ξεσπάσματα της κιθάρας κι απογειώνουν έτσι την δυναμική stoner υφή του, που είναι ντυμένη με ένα ξεσκισμένο metal πέπλο, το οποίο αναδεικνύει υπέροχα τα noise ψήγματα των Hyperwulff.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο full length των Hyperwulff αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής κι αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μουσικό τους μέλλον, μιας κι όλες ανεξαιρέτως οι συνθέσεις του εξαίρετου Volume 1: Erion Speaks, ξεχωρίζουν για το metal ταμπεραμέντο τους και μαρτυρούν συνάμα το αγνό μεράκι των δημιουργών τους για τον ακραίο heavy ήχο. Έξοχο.
 
Hyperwülff: Bandcamp / Facebook
Taxi Driver Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου