Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Weltesser - Demo

 
Οι νεοσύστατοι Weltesser, που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει δυο χρόνια ζωής, προέρχονται από την Φλόριντα της Αμερικής κι απαρτίζονται από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσα σε diy πλαίσια την παρθενική δουλειά τους, η οποία όπως μαρτυρά κι ο λιτός, μα άκρως περιγραφικός τίτλος της, έχει τη μορφή Demo κυκλοφορίας.
 
Το εν λόγω Demo περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 26 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό κι ερεβώδες artwork, που ταιριάζει γάντι στην σκαιή κι απόκοσμη μουσική του, καθώς αναδεικνύει περίφημα τις σκληρές κι ακραία heavy συνθέσεις των Weltesser, οι οποίες εκτός όλων των άλλων διακρίνονται κι από την υπέρ του δέοντος τραχιά κι ωμή παραγωγή τους.
 
Η βαφτισμένη σε δηλητηριώδη fuzz ύδατα κιθάρα των Weltesser σπέρνει τον όλεθρο με τα τερατώδους εκτοπίσματος riffs της, που σε συνδυασμό με τα λιγοστά και brutal υφής φωνητικά τους, μαρτυρούν το βαλτώδες sludge μοτίβο τους, το οποίο χάρη στα νοσηρά leads και τα μακάβρια solos τους, χαρίζει σχεδόν ανεπαίσθητες noise αιχμές στο χορταστικό τους Demo.
 
Τα δυναμικά τύμπανα στολίζουν με το πρωτόγονο τους groove το τελικό μουσικό σύνολο και συνεργάζονται εξαίσια με το χαμηλά κουρδισμένο και πνιγμένο στην παραμόρφωση μπάσο των Weltesser, το οποίο εντείνει την πνιγηρή ατμόσφαιρα του Demo με τον ογκώδη χαρακτήρα του κι απογειώνει συνάμα την αρρωστημένη doom αύρα των αλλόκοτα όμορφων συνθέσεων του.
 
Ο πυκνός ηχητικός χαρακτήρας τούτης της extreme κυκλοφορίας διακρίνεται για την επικίνδυνα σαγηνευτική heavy υπόσταση του, που μαρτυρά τόσο τις έντονες sludge ανησυχίες των άκρως ελπιδοφόρων Weltesser, όσο και την αρχέγονη doom αύρα τους, η οποία εντείνει τις ισχνές noise αναθυμιάσεις του εθιστικού τους Demo, καθιστώντας το έτσι άκρως απολαυστικό. Έξοχο.
 
Weltesser: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου