Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Venus Sleeps - Dead Sun Worship

 
Οι ταλαντούχοι Venus Sleeps σχηματίστηκαν το 2012 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κι απαρτίζονται από 4 ιδιαιτέρως ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Sie σε κιθάρα και φωνή, τον Sead στο μπάσο, τον Steven στην κιθάρα κι από τον Fergal στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη δεύτερη συνολικά μα παρθενική full length δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Dead Sun Worship και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, ένα εκ των οποίων αποτελεί διασκευή σε μελοποιημένο ποίημα του James Joyce από τον Syd Barrett, ενώ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη και ηχητικά θερμή παραγωγή του και ξεχωρίζει για το παραμυθένιας ομορφιάς κι εξαιρετικά ατμοσφαιρικό του, artwork.
 
Η ως επί τω πλείστο καθαρή χροιά της φωνής εντείνει την αχνή space ψυχεδέλεια των συνθέσεων των Venus Sleeps και μαγνητίζει τις αισθήσεις με τα εύθραυστα ξεσπάσματα της, ενώ βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την πνιγηρή μουσική ατμόσφαιρα του Dead Sun Worship, το οποίο οφείλει τον στιβαρό του χαρακτήρα στο συμπαγές και μεστό rythm section του.
 
Τα δυναμικά ντραμς πασπαλίζουν, χάρη στο σπιρτόζικο groove τους, με αχνές blues πινελιές το τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο το στολίζει με το ισχνό του fuzz το μπάσο των Venus Sleeps, οι κιθάρες των οποίων, πότε σκαρώνουν δυναμικά riffs σε κλασικό doom rock ύφος και πότε διανθίζουν με stoner αποχρώσεις το περιπετειώδες κι απολαυστικό Dead Sun Worship.
 
Ο χορταστικός μουσικός κόσμος του Dead Sun Worship οφείλει την ισχνή space αύρα του, τόσο στα σαγηνευτικά leads από τις κιθάρες, όσο και στα solos τους, τα οποία εντείνουν την ήδη ισχυρή rock ψυχεδέλεια των συνθέσεων του, ενώ μαρτυρούν συνάμα την αστείρευτη έμπνευση των Venus Sleeps και καθιστούν έτσι αναμφισβήτητο το περίσσιο μουσικό τους ταλέντο.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για έναν έξοχο heavy δίσκο, που κοιτάζει κατάματα τη σύγχρονη rock ψυχεδέλεια και συγχρόνως ρίχνει κλεφτές ματιές στο space και doom παρελθόν, μιας και οι στολισμένες με μοντέρνα stoner ψήγματα συνθέσεις των Venus Sleeps, αποπνέουν φρεσκάδα σε κάθε νότα τους και καθιστούν έτσι το Dead Sun Worship σχεδόν εθιστικό. Εξαιρετικό.
 
Venus Sleeps: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου