Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Lorø

 
Οι ταλαντούχοι Lorø σχηματίστηκαν στην Ιταλία το 2013 κι απαρτίζονται από 3 εξόχως ικανούς μουσικούς, που δεν φοβούνται να πειραματιστούν με τη μουσική τους και πιο συγκεκριμένα από τον Mat σε μπάσο, πλήκτρα και samples, τον Cikas στην κιθάρα και τον Boniz στα ντραμς.

Το παρθενικό άλμπουμ των Lorø, που κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου Απρίλη φέρει το όνομα των δημιουργών του και περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 49 λεπτών, ενώ διακρίνεται για τη περιπετειώδη μορφή της ιδιαιτέρως experimental μουσικής του υπόστασης.

Ο σκοτεινός drone χαρακτήρας των ελπιδοφόρων Lorø διακατέχεται από μια ερεβώδη ambient αύρα τρομακτικής ομορφιάς, η οποία αναδεικνύει την υφέρπουσα industrial αισθητική τους και μαρτυρά συγχρόνως τα ισχνά jazz ψήγματα και τα γαλήνια κι αρμονικά noise αρώματα τους.

Τα δυναμικά ντραμς πλημμυρίζουν με το πειραματικό τους groove το ντεμπούτο των Lorø και κρατούν με περισσή μαεστρία τα μπόσικα των συνθέσεων τους, ενώ η κιθάρα σκαρώνει riffs, άλλοτε σε σχεδόν ανεπαίσθητες heavy αποχρώσεις κι άλλοτε σε ένα έντονο math rock μοτίβο.

Η εξολοκλήρου instrumental υπόσταση της παρθενικής τους κυκλοφορίας, απογειώνει το βαθιά experimental κι άκρως ενδιαφέρον rock υπόβαθρο τους και χρωστά τον στιβαρό χαρακτήρα της στο μεστό μπάσο των Lorø, που εντείνει τα ήδη εξόχως δυναμικά, ηλεκτρονικά τους στοιχεία.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για μια εξόχως ενδιαφέρουσα experimental δουλειά, που ξεχειλίζει μουσική ποικιλία και ξεχωρίζει για την ατίθαση rock διαφορετικότητα της, ενώ συνάμα καθιστά πολλά υποσχόμενους τους ανερχόμενους Lorø, χάρη στο πειραματικό τσαγανό του. Έξοχο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου