Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Boar - Veneficae

 
Οι ταλαντούχοι κι ανερχόμενοι Boar σχηματίστηκαν το 2009 στο Ούλου της Φινλανδίας κι απαρτίζονται από τον Kalle στα ντραμς, από τον Petri σε ουρλιαχτά και μπάσο, από τον έτερο Petri σε κιθάρα και καθαρά φωνητικά κι από τον Jari στην κιθάρα, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα τη νέα τους δουλειά μέσω της γαλλικής Lost Pilgrim Records.
 
Το εν λόγω άκουσμα έχει μορφή full length κυκλοφορίας και φέρει τον τίτλο Veneficae, ενώ περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών και διακρίνεται για την εξαιρετική παραγωγή της, που ενισχύει την ήδη εκρηκτική δυναμική των Boar, καθώς ισορροπεί τέλεια μεταξύ heavy βρωμιάς και απόκοσμης fuzz διαύγειας, απογειώνοντας έτσι την τραχιά τους ψυχεδέλεια.
 
Ο μεστός ήχος από το μπάσο προσφέρει βάθος κι όγκο στο τελικό σύνολο, το οποίο διανθίζει με αχνές retro πινελιές, χάρη στο vintage ταμπεραμέντο του, ενώ τα δυναμικά ντραμς των Boar, πλημμυρίζουν το χορταστικό Veneficae με το σκαιό τους groove, εντείνοντας έτσι την αίσθηση απειλής, που διαπερνά τις θηριώδους εκτοπίσματος και τρομακτικής ομορφιάς συνθέσεις του.
 
Τα λιγοστά καθαρά φωνητικά αναδεικνύουν υπέροχα την υφέρπουσα αύρα rock ψυχεδέλειας του Veneficae, το οποίο χρωστάει τις ισχνές hardcore και τις έντονες crust αποχρώσεις του, τόσο στα σχιστά brutal ουρλιαχτά των Boar, που κυριαρχούν στις συνθέσεις τους, όσο και στο απανθρακωμένο noise πέπλο τους, το οποίο είναι απόρροια της αβυσσαλέας τους έμπνευσης.
 
Η αχνή drone υπόσταση του Veneficae οφείλει την στιβαρή doom rock χροιά της στα μεθυστικά riffs της κιθάρας, τα οποία άλλοτε κινούνται πάνω σε ένα συμπαγές sludge μοτίβο κι άλλοτε διανθίζουν το αιχμηρό doom υπόβαθρο των Boar με δυναμικά blues ψήγματα κι εθιστικές stoner αναθυμιάσεις, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην άκρως heavy ποικιλία του νέου τους δίσκου.
 
Εν ολίγοις, το πλούσιο ταλέντο των ιδιαιτέρως ελπιδοφόρων και πολλά υποσχόμενων Boar ξεδιπλώνεται μες από τις μεθυστικές συνθέσεις του Veneficae σε όλο του το μεγαλείο, καθώς τα κομμάτια του έσχατου χρονικά πονήματος τους, συνδυάζουν υπέροχα τα πλέον απολαυστικά στοιχεία του heavy ήχου, χαρίζοντας μας έτσι ένα τρομερά ενδιαφέρον άκουσμα. Σαγηνευτικό.
 
Lost Pilgrim Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου