Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Bison Machine - Hoarfrost

 
Οι Αμερικάνοι Bison Machine σχηματίστηκαν στο Ντιτρόιτ το 2010 κι απαρτίζονται από τους John και Breck σε κιθάρα και ντραμς αντίστοιχα κι από τους Tom σε φωνή κι Anthony σε μπάσο, οι οποίοι στις αρχές του έτους έβγαλαν τη νέα δουλειά τους, που πρόκειται μέσω της γερμανικής Bilocation Records να κυκλοφορήσει σε φυσικές κόπιες το ερχόμενο καλοκαίρι.
 
Το εν λόγω άλμπουμ, που αποτελεί την πρώτη full length δουλειά των δημιουργών του, φέρει τον τίτλο Hoarfrost και περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 37 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικό και λεπτομερές artwork και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που αναδεικνύει περίφημα την rock δυναμική των Bison Machine, χάρη στην διαύγεια της.
 
Η φωνή πασπαλίζει το τελικό μουσικό σύνολο με vintage αρώματα και μας ταξιδεύει σε ισχνά space rock ηχοτοπία αλλοτινών εποχών με την καθαρή χροιά της, ενώ το μεστό μπάσο των Bison Machine, χαρίζει ηχητική ζεστασιά στο χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Hoarfrost, χάρη στον ογκώδη και διανθισμένο με σχεδόν ανεπαίσθητα fuzz ψήγματα, χαρακτήρα του.
 
Τα δυνατά ντραμς των Bison Machine ενισχύουν σημαντικά την υφέρπουσα blues ψυχεδέλεια των συνθέσεων τους με το rock 'n' roll ταμπεραμέντο και το hard rock υφής groove τους, ενώ η ρωμαλέα κι ατίθαση κιθάρα τους, άλλοτε σκαρώνει ορμητικά riffs σε παλιακό doom rock μοτίβο κι άλλοτε διανθίζει τις συνθέσεις του εκρηκτικού Hoarfrost με δυνατές stoner αναθυμιάσεις.
 
Ο πλούσιος rock ήχος του Hoarfrost αναδεικνύει περίφημα το μεγάλο μουσικό ταλέντο και το περίσσιο μεράκι των δημιουργών του, καθώς παρουσιάζει με πειστικό τρόπο το σπινθηροβόλο heavy τσαγανό των Bison Machine, μιας και συνδυάζει υπέροχα την εθιστική retro αύρα τους με την σύγχρονη νοοτροπία τους, χάρη στην έντονη αίσθηση φρεσκάδας, που το διαπερνά.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο full length των Bison Machine αποτελεί έναν εξαιρετικά διασκεδαστικό rock δίσκο κι αφήνει συνάμα πολλές προσδοκίες για το μουσικό τους μέλλον, καθώς οι ανέμελες κι εξόχως απολαυστικές συνθέσεις του Hoarfrost ευωδιάζουν heavy πυρίτιδα και μαρτυρούν, τόσο το ειλικρινές hard rock τσαγανό του, όσο και την αλήτικη stoner ειλικρίνεια του. Εξαίρετο.
 
Bison Machine: Bandcamp / Facebook
Bilocation Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου