Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Fabricantes

 
Οι ανερχόμενοι Fabricantes σχηματίστηκαν στην Κόρδοβα της Αργεντινής το καλοκαίρι του 2014 από τον Manu σε κιθάρα και φωνητικά, τον Zequi στα ντραμς και τον Gabi στο μπάσο, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, που τυγχάνει να έχει full length μορφή, καθώς περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών.
 
Το εν λόγω άκουσμα συνοδεύεται από ένα σκοτεινό artwork, που κολακεύει τις αρκούντως heavy συνθέσεις του, ενώ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει περίφημα την οργανική υπόσταση της μουσικής των Fabricantes και χαρίζει με την ισορροπία της μεταξύ διαύγειας και fuzz βρωμιάς μια έξτρα δυναμική στις ήδη εκρηκτικές τους συνθέσεις.
 
Η φωνή πασπαλίζει το τελικό μουσικό σύνολο με ισχνά grunge αρώματα κι εντείνει με το αχνό της γρέζι τις αλήτικες stoner αποχρώσεις των Fabricantes, η κιθάρα των οποίων πότε σκαρώνει riffs ορμητικά σε doom μοτίβο και πότε διανθίζει το χειμαρρώδες heavy rock υπόβαθρο τους με σχεδόν ανεπαίσθητες space μελωδίες, χάρη στα βαφτισμένα στην fuzz ψυχεδέλεια leads της.
 
Τα δυναμικά ντραμς προσφέρουν άπλετο groove στο τελικό μουσικό σύνολο κι εντείνουν την ισχυρή αίσθηση rock σπιρτάδας, που διαπερνά το ρωμαλέο ντεμπούτο των Fabricantes, το οποίο χρωστάει τον συμπαγή χαρακτήρα του στο μεστό μπάσο τους, που προσφέρει βάθος κι όγκο στα κομμάτια τους, καθιστώντας έτσι ιδιαιτέρως στιβαρό τούτο το έξοχο heavy άκουσμα.
 
Ο πυκνός stoner καπνός τούτης της κυκλοφορίας αγκαλιάζει τις έντονες doom rock αποχρώσεις της και σε συνδυασμό με τα metal δυναμικής space ηχοχρώματα των Fabricantes μαρτυρούν την έντονη rock ψυχεδέλεια τους και μας χαρίζουν έτσι μια άκρως διασκεδαστική κι απολαυστική heavy δουλειά, που μας παρουσιάζει το πλούσιο ταλέντο τους με πειστικό κι εύγλωττο τρόπο.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους πολλά υποσχόμενους κι άκρως ελπιδοφόρους Fabricantes, που με το πρώτο κι ομώνυμο δίσκο τους επιτυγχάνουν κι αποκτούν τον δικό τους μοναδικό ήχο μες τα πλαίσια της heavy rock μουσικής και συνάμα μας χαρίζουν ένα εξόχως χορταστικό κι εξαιρετικά ενδιαφέρον άκουσμα. Εξαίρετο.
 
Fabricantes: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου