Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Dopethrone - Hochelaga

 
Οι σταθερά ανερχόμενοι Dopethrone σχηματίστηκαν στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ το 2008 κι απαρτίζονται από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Borman στα ντραμς, από τον Vincent σε κιθάρα και φωνή κι από τον Vyk στο μπάσο, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την τέταρτη full length δουλειά τους μέσω της Totem Cat Records.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Hochelaga και περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 42 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα λεπτομερές και πανέμορφο artwork, που μαρτυρά τη σκοτεινή μουσική του ατμόσφαιρα και διακρίνεται για την δυναμική κι ερεβώδη συνάμα παραγωγή του, που ακροβατεί επιτυχώς μεταξύ της fuzz διαύγειας και της ηχητικής βρωμιάς.
 
Η τραχιά φωνή πασπαλίζει την ακραία heavy μουσική των Dopethrone με ισχνές black metal πινελιές, χάρη στην σχιστή brutal υφή της, που φέρει ένα βαλτώδες κι οποιούχο sludge άρωμα στην χροιά της, ενώ το ρωμαλέο τους rythm section, στολίζει το Hochelaga με το σκαιό groove των ορμητικών ντραμς τους και του προσφέρει βάθος κι όγκο, χάρη στο μεστό τους μπάσο.
 
Τα επιβλητικά riffs της κιθάρας των Dopethrone διακρίνονται για τις αχνές blues αποχρώσεις τους και ξεχωρίζουν για τον ορμητικό χαρακτήρα τους, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για το λυσσαλέο doom τσαγανό τους, ενώ τα ψήγματα heavy ψυχεδέλειας των solos της, μαρτυρούν τα stoner ηχοτοπία του Hochelaga κι απογειώνουν συνάμα τα βλοσυρά sludge ξεσπάσματα του.
 
Ο ιδιαιτέρως heavy κι αβυσσαλέα σκοτεινός μουσικός κόσμος του Hochelaga χρωστάει την απολαυστική του υπόσταση στο περίσσιο ταλέντο των Dopethrone, οι οποίοι μες από τις άκρως χορταστικές συνθέσεις του, που ευωδιάζουν ηχητική παράνοια χάρη στα samples τους, μας χαρίζουν ένα από τα πλέον όμορφα άλμπουμ της extreme σκηνής του heavy χώρου.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα εξόχως διασκεδαστικό κι ενδιαφέρον άλμπουμ, που κάτι μου λέει ότι στο τέλος της χρονιάς θα βρίσκεται σε πολλές λίστες με τις Top κυκλοφορίες, πράγμα λογικό, αν κρίνω από το γεγονός, πως οι τρομεροί και φοβεροί Dopethrone έχουν φιλοτεχνήσει με περίσσιο μεράκι το εκρηκτικό κι αμαρτωλά σαγηνευτικό, Hochelaga. Επιεικώς, εξαιρετικό.
 
Dopethrone: Bandcamp / Facebook
Totem Cat Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου