Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Sea Witch - The Blackened Sea

 
Οι άκρως ελπιδοφόροι Sea Witch σχηματίστηκαν στη Nova Scotia του Καναδά το 2014 από τον JL σε κιθάρα και μπάσο κι από την SJ στα ντραμς, οι οποίοι την περσινή χρονιά και παρθενική τους ως μπάντα πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν δυο επιεικώς εξαιρετικά demos, ανεβάζοντας έτσι τις προσδοκίες για μια επερχόμενη full length δουλειά τους σε πραγματικά δυσθεώρητα ύψη.
 
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε μόλις λίγους μήνες μετά οπότε και στα τέλη του περασμένου Απρίλη κυκλοφόρησαν την τρίτη συνολικά μα ντεμπούτο full length δουλειά τους με τίτλο The Blackened Sea, τα 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 55 λεπτών της οποίας, επιβεβαίωσαν τις υποψίες, πως τούτο το πολλά υποσχόμενο heavy δίδυμο, ξεχειλίζει από ταλέντο και μεράκι.
 
Η βαριά μουσική ατμόσφαιρα του The Blackened Sea χρωστάει το τερατώδες της εκτόπισμα στο στιβαρό μπάσο, που με λιτό και συγχρόνως άκρως μεστό τρόπο γεμίζει τις συνθέσεις του με το υπόκωφο fuzz του, χαρίζοντας τους έτσι βάθος κι όγκο, ενώ μαρτυρά την αγνή αγάπη των Sea Witch για τον ανίερο κι ανόθευτο doom ήχο, καθώς και για τη μελαγχολική black μουσική.
 
Τα δυναμικά ντραμς των Sea Witch έρπουν μες το σάπιο κουφάρι του The Blackened Sea κι αναδεικνύουν με το τραχύ και σκοτεινό τους groove τις έντονες black αποχρώσεις του, καθώς επίσης απογειώνουν τις αχνές sludge πινελιές του κι ενισχύουν τα έντονα drone ηχοχρώματα του, καθιστώντας έτσι το άκρως χορταστικό τελικό μουσικό σύνολο, ιδιαιτέρως απολαυστικό.
 
Ο θλιμμένος doom χαρακτήρας της κιθάρας, εμποτίζει με μια αφοπλιστικά σαγηνευτική αίσθηση κατατονίας το πανέμορφο The Blackened Sea, χάρη στα ζοφερά της riffs, τα οποία άλλοτε ευωδιάζουν funeral φρεσκάδα κι άλλοτε στάζουν doom/death φαρμάκι, ενώ τα δηλητηριώδη της leads, διανθίζουν την εθιστική μουσική των Sea Witch με την blackened doom αύρα τους.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα επιεικώς εξαιρετικό instrumental άκουσμα, που συνδυάζει υπέροχα τα πιο εύθραυστα παρακλάδια της extreme μουσικής με την πλέον συμπαγή πλευρά του heavy ήχου, μιας και το εκπληκτικό The Blackened Sea των Sea Witch παραλύει σώμα και μυαλό με την ερεβώδη doom σαγήνη και την απόκοσμη black γοητεία του. Έξοχο.
 
Sea Witch: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου