Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Kurokuma - Demo

 
Οι Βρετανοί Kurokuma σχηματίστηκαν προς τα τέλη του 2013 στο Σέφιλντ κι απαρτίζονται από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι στο μεταίχμιο του περασμένου έτους με την τρέχουσα χρονιά κυκλοφόρησαν την ορμητική κι εξαιρετικά heavy, παρθενική δουλειά τους, που φέρει τον λιτό και ιδιαιτέρως κατατοπιστικό, ως προς την τελική της μορφή, τίτλο: Demo.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει μόλις 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 13 λεπτών, μες από τα οποία όμως πετυχαίνει και μας παρουσιάζει με πειστικό τρόπο, τόσο το συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο των Kurokuma, όσο και την ικανότητα, που συνοδεύει την αποφασιστικότητα τους να καθιερωθούν στα πλέον υποσχόμενα συγκροτήματα της extreme σκηνής του heavy ήχου.
 
Ο συμπαγής ήχος του Demo χρωστάει την ογκώδη και στιβαρή του υπόσταση στην δυναμική παραγωγή του, που απογειώνει τη χειμαρρώδη μουσική υπόσταση των Kurokuma, τα brutal φωνητικά σχιστής υφής των οποίων, διανθίζουν το τελικό σύνολο με ισχνές crust πινελιές κι ενισχύουν συνάμα σημαντικά το νοσηρό κι αλλόκοτα όμορφο sludge ταμπεραμέντο τους.  
 
Τα ρωμαλέα ντραμς των Kurokuma πλημμυρίζουν τις εκρηκτικές συνθέσεις τους με το τραχύ κι αιχμηρό τους groove, το οποίο σε στιγμές τις πασπαλίζει με samba αποχρώσεις, ενώ το μεστό μπάσο τους ενισχύει τα doom ηχοτοπία τους και χαρίζει βάθος κι όγκο στο Demo, τα στιβαρά riffs του οποίου, προσφέρουν στην sludge ψυχεδέλεια τους, ένα μεθυστικό stoner άρωμα.
 
Η κιθάρα κυριαρχεί στο Demo με τα θηριώδη και τερατώδους εκτοπίσματος riffs της, τα οποία όμως υπηρετούν άψογα την ακραία μουσική ατμόσφαιρα του, που αποτελεί ωδή στην extreme έκφανση του heavy ήχου, καθώς διακρίνεται από μια πρωτόγονη μουσική ειλικρίνεια κι από ένα αρχέγονο metal τσαγανό, που μαρτυρά κι απογειώνει συγχρόνως το μεράκι των Kurokuma.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής, από μια πολλά υποσχόμενη κι άκρως ελπιδοφόρα μπάντα, που μες από το εξαιρετικό Demo της, μας γεμίζει προσδοκίες για το μουσικό της μέλλον, μιας και οι Kurokuma συνδυάζουν περίφημα τα πλέον απολαυστικά στοιχεία των extreme παρακλαδιών του ευρύτερου heavy ήχου. Φανταστικό.
 
Kurokuma: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου