Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Astrodome

 
Οι ανερχόμενοι Astrodome προέρχονται από την Πορτογαλία όπου και σχηματίστηκαν το 2014 από τέσσερις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την ομώνυμη και παρθενική δουλειά τους, που περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 70 λεπτών.
 
Το εν λόγω άλμπουμ διακρίνεται για την στιβαρή παραγωγή του, που χάρη στην διαύγεια της διατηρεί κι εντείνει την live αύρα του ντεμπούτο των Astrodome, ενώ αναδεικνύει περίφημα την αχαλίνωτη jam νοοτροπία, που ξεχωρίζει τις περιπετειώδεις και ταξιδιάρικες τους συνθέσεις.
 
Ο αυθορμητισμός της μουσικής των Astrodome απογειώνει τον συνθετικό τους αυτοσχεδιασμό και χάρη στην εκτελεστική δεινότητα τους μας ταξιδεύει σε απέραντα rock ηχοτοπία, εκεί όπου το space άρωμα συμπλέκεται σε μια εξόχως απολαυστική μάχη με την heavy psych ευωδία τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν με δεξιοτεχνία τα μπόσικα των συνθέσεων των Astrodome και παρέα με το συμπαγές τους μπάσο συγκροτούν ένα δυναμικό rythm section, ενώ οι δυο κιθάρες τους πότε πλέκουν αρμονικές και γαλήνιες μελωδίες και πότε ξεσπούν με τα ρωμαλέα τους riffs.
 
Η αποκλειστικά instrumental υπόσταση των Astrodome αναδεικνύει την αχανή rock ψυχεδέλεια τους και καθιστά εξόχως χορταστική την δυνατή space αύρα τους, ενώ κολακεύει τα ισχνά doom ηχοτοπία και την αχνή stoner σκόνη, που καλύπτουν το ατίθασο heavy psych τους υπόβαθρο.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για μια εξαιρετικά διασκεδαστική κυκλοφορία, που μας παρουσιάζει επιτυχώς το πλούσιο ταλέντο των Astrodome, χάρη στα σχεδόν ανεπαίσθητα jazz ηχοχρώματα των αναιμικών funk ψηγμάτων, που πλαισιώνουν υπέροχα το heavy psych μοτίβο τους. Έξοχο.
 
Astrodome: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου