Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Sergeant Thunderhoof - Ride Of The Hoof

 
Εν έτη 2013 σχηματίστηκαν στην Αγγλία οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Sergeant Thunderhoof, οι οποίοι απαρτίζονται από τέσσερις εξόχως ικανούς κι έμπειρους μουσικούς, που κυκλοφόρησαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα το ιδιαιτέρως χορταστικό και περιπετειώδες Ride Of The Hoof, το οποίο αποτελεί την δεύτερη συνολικά δουλειά τους, μα πρώτη με μορφή full length δίσκου.
 
Οι ανερχόμενοι Sergeant Thunderhoof επιστρέφουν δυναμικά στην heavy δισκογραφία με τον ντεμπούτο δίσκο τους, ο οποίος ξεχειλίζει rock τσαμπουκά και ζέχνει metal αλητεία σε κάθε νότα του, καθώς τα 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 52 λεπτών του Ride Of The Hoof, στάζουν doom αδρεναλίνη κι ευωδιάζουν grunge πυρίτιδα και stoner θειάφι, χάρη στην hard rock τους αύρα.
 
Το πολύχρωμο και λεπτομερές artwork του Ride Of The Hoof προδίδει την έντονη space rock ψυχεδέλεια του και πλαισιώνει υπέροχα την υφέρπουσα groove metal υπόσταση του, ενώ η δυνατή κι ογκώδης παραγωγή του, αναδεικνύει περίφημα το grunge ταμπεραμέντο και το doom τσαγανό των Sergeant Thunderhoof κι απογειώνει έτσι το εξόχως ισχυρό stoner άρωμα τους.
 
Η παθιασμένη και σχεδόν στεντόρεια σε σημεία φωνή των Sergeant Thunderhoof αρμονικά ταιριάζει στην σκαιή rock ατμόσφαιρα του, χάρη στο ελεγχόμενο γρέζι της, ενώ η στιβαρή κιθάρα εμπλουτίζει το ιδιαιτέρως απολαυστικό Ride Of The Hoof, άλλοτε με ορμητικά riffs τεραστίου εκτοπίσματος σε διάφορους heavy ρυθμούς κι άλλοτε με μεθυσμένα κι άκρως εθιστικά solos.
 
Τα καταιγιστικά σε στιγμές ντραμς επενδύουν με γενναίες ποσότητες groove το χειμαρρώδες Ride Of The Hoof και συγκροτούν ένα εξόχως συμπαγές rythm section με το μεστό μπάσο, το οποίο πλημμυρίζει το παρθενικό full length πόνημα των Sergeant Thunderhoof με τον ατίθασο και πυκνό fuzz χαρακτήρα του, αναδεικνύοντας έτσι το πάντοτε σημαντικό ηχητικό του βάθος.
 
Ο παχύς heavy καπνός, που σαν πέπλο έχει τυλίξει το έξοχο Ride Of The Hoof, κολακεύει το τραχύ hard rock μεράκι των δημιουργών του κι αποτελεί έτσι την ιδανική συντροφιά για το stoner υπόβαθρο τους, το οποίο είναι επιτυχώς διανθισμένο με δυνατά grunge ψήγματα και ισχνά blues ρινίσματα, που μαρτυρούν την space ευωδίας doom ψυχεδέλεια των Sergeant Thunderhoof.
 
Εν ολίγοις, θαρρώ ότι το συναρπαστικό Ride Of The Hoof αποτελεί έναν εξόχως διασκεδαστικό δίσκο, που μας παρουσιάζει με εύγλωττο τρόπο και σε όλο του το μεγαλείο το πλούσιο ταλέντο των Sergeant Thunderhoof, τους οποίους καθιστά πολλά υποσχόμενους, χάρη στο hard rock νεύρο και την heavy ειλικρίνεια, που διαπερνά το metal υπόβαθρο της grunge του υφής. Έξοχο.
 
Sergeant Thunderhoof: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου