Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

The Devil's Work - The Bright Side Of The Apocalypse

 
Οι ανερχόμενοι The Devil's Work προέρχονται από την Λιέγη και το Βέλγιο, όπου και πριν από δυο χρόνια περίπου σχηματίστηκαν από τον Daniel σε κιθάρα και φωνή, την Zoe σε μπάσο και φωνή και τον Seba στα ντραμς, οι οποίοι στις αρχές της χρονιάς κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, που έχει την μορφή EP και φέρει τον τίτλο The Bright Side Of The Apocalypse.
 
Το εν λόγω άκουσμα περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 20 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα occult αισθητικής artwork, το οποίο ταιριάζει γάντι στους αχνής horror αύρας στίχους του The Bright Side Of The Apocalypse και διακρίνεται για την εξαιρετική παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει υπέροχα την τραχιά κι οργανική διαύγεια των ταλαντούχων The Devil's Work.
 
Η στιβαρή και ρωμαλέα κιθάρα των The Devil's Work σκαρώνει διαρκώς αρκούντως heavy κι ορμητικά riffs σε παλιομοδίτικο doom metal μοτίβο και υφαίνει δηλητηριώδεις μελωδίες με ισχνά sludge στοιχεία, ενώ το έξοχο The Bright Side Of The Apocalypse, χρωστάει την μοντέρνα του heavy αύρα στο μεστό μπάσο, το οποίο πασπαλίζει με stoner rock αλητεία το τελικό σύνολο.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του The Bright Side Of The Apocalypse και το εμπλουτίζουν επιτυχώς με το σκαιό τους groove, ενώ τα πότε θηλυκά και πότε αρσενικά φωνητικά των The Devil's Work, εναλλάσσονται κι αλληλεπιδρούν αρμονικά, αναδεικνύοντας την ηχητική τους ποικιλία, καθώς το έμφυτο τους γρέζι μαρτυρά το heavy metal τσαγανό τους.
 
Ο παραδοσιακός doom metal καμβάς του The Bright Side Of The Apocalypse παρουσιάζει τις vintage αναθυμιάσεις του και το retro του ταμπεραμέντο με πειστικό τρόπο, ενώ συνυπάρχει αρμονικά με την σύγχρονη stoner αύρα των The Devil's Work αναδεικνύοντας έτσι τόσο το σχεδόν ανεπαίσθητο sludge άρωμα τους, όσο και το εξόχως εκρηκτικό τους heavy rock άρωμα.
 
Εν ολίγοις, δίχως να πρωτοτυπούν και με μια ιδιαιτέρως κολακευτική για τα κομμάτια τους οικεία heavy ευωδία οι άκρως ταλαντούχοι The Devil's Work μας προσφέρουν μες από το εξαίρετο The Bright Side Of The Apocalypse, ένα εξόχως απολαυστικό άκουσμα, που μαρτυρά το πλούσιο ταλέντο τους κι αποκαλύπτει με πειθώ τη δική τους μοναδική heavy ταυτότητα. Έξοχο.
 
The Devil's Work: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου