Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Bedowyn - Blood Of The Fall

 
Οι δυναμικοί Bedowyn προέρχονται από τη Βόρεια Καρολίνα όπου σχηματίστηκαν το 2011 κι απαρτίζονται από τον Todd Parham στο μπάσο, τον Alex Traboulsi σε κιθάρα και φωνή, τον Mark Peters στην κιθάρα και τον Marc Campbell στα ντραμς, οι οποίοι κυκλοφόρησαν σχετικά πρόσφατα με τίτλο Blood Of The Fall την πρώτη full length μα δεύτερη τους συνολικά δουλειά.
 
Το χορταστικό Blood Of The Fall περιέχει 11 συνθέσεις, μια εκ των οποίων λειτουργεί ως intro, συνολικής διάρκειας 49 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα πανέμορφο artwork, που μαρτυρά την έντονη κλασσική metal αύρα των Bedowyn και διακρίνεται για την ορμητική παραγωγή του, που χάρη στην σχεδόν εκκωφαντική διαύγεια της, απογειώνει τα εκρηκτικά νέα τους κομμάτια.
 
Η παθιασμένη φωνή των Bedowyn εμπλουτίζει με το αχνό της γρέζι την εύφλεκτη metal αύρα των κομματιών τους κι έτσι αρμονικά συμπλέει με την αιχμηρή τους heavy ατμόσφαιρα, η οποία χάρη στις δυνατές τους κιθάρες και τα ρωμαλέα τους riffs, εμπλουτίζει το Blood Of The Fall με stoner σκόνη, ενώ με τα solos τους πασπαλίζουν doom metal ηχοχρώματα το τελικό σύνολο.
 
Τα καταιγιστικά σε στιγμές ντραμς ενισχύουν με το τραχύ τους groove το θυμωμένο τους metal περίβλημα και το επενδύουν με σχεδόν αναιμικές thrash metal πινελιές, που πλημμυρίζουν με αδρεναλίνη τα κομμάτια του Blood Of The Fall, ενώ το μεστό μπάσο των Bedowyn χρωστά στον ισχνό fuzz ταμπεραμέντο του, τόσο την οργανική υφή του, όσο και τον ηχητικό του όγκο.
 
Ο κλασσικός metal χαρακτήρας των Bedowyn κολακεύει το χειμαρρώδες stoner υπόβαθρο και αναδεικνύει συνάμα το παλιομοδίτικο doom metal τσαγανό τους, ενώ τα thrash metal ρινίσματα τους, απογειώνουν την δυνατή heavy metal ευωδία του Blood Of The Fall και καθιστούν έτσι άκρως απολαυστικό το αιχμηρό stoner rock μοτίβο του, το οποίο ξεχειλίζει από heavy ενέργεια.
 
Εν ολίγοις, οι ανερχόμενοι και άκρως ελπιδοφόροι Bedowyn με το ντεμπούτο τους μας γεμίζουν ελπίδες για το μουσικό τους μέλλον, καθώς το εξαιρετικό Blood Of The Fall ακροβατεί τέλεια ανάμεσα στην metal μελαγχολία κι οργή και ισορροπεί φανταστικά μεταξύ stoner αγριάδας και doom μελωδίας, χαρίζοντας μας έτσι πολύ δυνατές στιγμές rock και metal ευδαιμονίας. Έξοχο.
 
Bedowyn: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου