Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Uluru - Dazed Hill

 
Οι ανερχόμενοι Uluru σχηματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη πριν από έναν ακριβώς χρόνο κι απαρτίζονται από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι κυκλοφορούν τούτες τις μέρες την παρθενική δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο Dazed Hill κι έχει την μορφή EP.
 
Το μαγευτικό Dazed Hill περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 27 λεπτών, ενώ πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό artwork, που ταιριάζει με την έμφυτη ψυχεδέλεια των Uluru και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που καθιστά τα όμορφα κομμάτια τους άκρως απολαυστικά.
 
Η ατίθαση κιθάρα υφαίνει στιβαρά riffs άλλοτε σε desert μοτίβο κι άλλοτε με ισχυρή stoner αύρα και πλέκει απαράμιλλα leads και solos δυνατού space αρώματος, διανθίζοντας έτσι το υπέροχο Dazed Hill με την αχαλίνωτη και ταξιδιάρικη rock ψυχεδέλεια των άκρως ελπιδοφόρων Uluru.
 
Τα διακριτικά ντραμς εμπλουτίζουν αρμονικά με το απαραίτητο groove τα κομμάτων των Uluru και το στολίζουν συνάμα με ισχνά blues ψήγματα, ενώ συγκροτούν ένα συμπαγές rythm section με το μπάσο, το οποίο χαρίζει βάθος κι όγκο στο Dazed Hill με το αχνό του fuzz ταμπεραμέντο.
 
Ο μεστός instrumental χαρακτήρας του εξόχως χορταστικού, παρά το σχετικά μικρό του δέμας, Dazed Hill οφείλει την περιπετειώδη rock υπόσταση και την αβυσσαλέα heavy αύρα του, τόσο στο συνθετική κι εκτελεστική ικανότητα των Uluru, όσο και στην παραμυθένια τους έμπνευση.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα πραγματικά εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους Uluru, οι οποίοι με το συναρπαστικό Dazed Hill μας ταξιδεύουν σε σαγηνευτικά rock ηχοτοπία και μας γεμίζουν μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον τους, χάρη στο πλούσιο ταλέντο τους. Εκπληκτικό.
 
Uluru: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου