Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Craneium - Explore The Void

 
Οι ταλαντούχοι Craneium σχηματίστηκαν στην Φινλανδία το 2011 κι απαρτίζονται από τέσσερις άκρως ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Joel στα ντραμς, τον Andreas και τον Martin στις κιθάρες και τον Axel στο μπάσο, με τους τρεις τελευταίους να μοιράζονται και τα φωνητικά τούτης της ιδιαιτέρως ορμητικής heavy μπάντας και των εκρηκτικών της κομματιών.
 
Το παρθενικό full length πόνημα των Craneium και τρίτο έως τώρα συνολικά φέρει τον τίτλο Explore The Void και περιέχει εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που αναδεικνύει περίφημα το ηχητικό βάθος και τον όγκο του, με την παχιά fuzz διαύγεια της, που κολακεύει τις χειμαρρώδεις του συνθέσεις.
 
Η μεγάλη ποικιλία στην φωνή συμβάλει σημαντικά στην ομαλή ροή του εξόχως απολαυστικού Explore The Void κι ενισχύει συνάμα πότε τις blues και hard rock ρίζες των Craneium και πότε το γεμάτο ενέργεια stoner τους, το οποίο είναι επιτυχώς διανθισμένο με ισχνές sludge κι αχνές doom λεπτομέρειες, που καθιστούν εθιστικό τούτο το εξαιρετικά χορταστικό heavy άκουσμα.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν σταθερά και με μαεστρία τα μπόσικα του Explore The Void κι επενδύουν με γενναίες ποσότητες groove ενέργειας το τελικό μουσικό σύνολο, ενώ συγκροτούν ένα στιβαρό και συμπαγές rythm section με το μεστό μπάσο των Craneium, το οποίο γεμίζει με fuzz αδρεναλίνη την δυνατή ευωδία desert πυρίτιδας, που διαπερνά το heavy υπόβαθρο τους.
 
Ο ψυχεδελικός rock χαρακτήρας του Explore The Void οφείλει πολλά στις κιθάρες, οι οποίες άλλοτε σκαρώνουν συναρπαστικά leads με έντονο blues άρωμα κι ανάγλυφες desert πινελιές κι άλλοτε υφαίνουν αρμονικά και γιγαντιαία συνάμα riffs, πότε σε παλιακό doom ύφος και πότε σε σύγχρονο stoner μοτίβο, απογειώνοντας έτσι τις τραχιές fuzz και sludge αιχμές των Craneium.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο full length άλμπουμ των Craneium αποτυπώνει με περισσή πειθώ την αρχοντική τους stoner αύρα κι αποτελεί συνάμα ένα εξόχως διασκεδαστικό heavy άκουσμα, μιας και το doom τσαγανό και το desert ταμπεραμέντο του Explore The Void πλαισιώνουν υπέροχα τα blues ηχοχρώματα, που ντύνουν επιτυχώς την έμφυτη fuzz rock ψυχεδέλεια του. Εξαιρετικό.
 
Craneium: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου